src="https://static.blogg.se/public/js/script_blogg.js">
Min Banner

En Annan Variant En Mindre Variant Bloglovin Ikon

Ed Gein...

 

Edward Theodore "Ed" Gein var en seriemördare även fast man bara lyckas binda honom till två mord och hans nekrofiliska beteende gjorde honom ökänd.
Han skinnflådde sina offer och grävde upp lik, han dekorerade sitt hem med likdelar och skapade kläder och möbler av deras skinn.
Under åren 1947 och 1957 försvann sex människor från städerna La Crosse och Plainfield vilket också gav honom smeknamnet "The Butcher of Plainfield".

Hur började det hela då?

Ed Och Hans Bror Henry G. (som sedan dör under mystiska förhållanden) växte upp i ett hem med sin mor (Augusta) och deras far (George), familjen hade en religiösa tro.
Bägge bröderna försköt sin far, liksom Augusta, som behandlade sin make som om han var en lågt stående varelse, detta antagligen för att han var en våldsam alkoholist som ofta var utan jobb.

Äktenskapet bestog trotts att Augusta avkydde sin man, men skilsmässa var inte att tänka på den tiden samt deras religösa tro.
Modern hade en butik som hon styrde och familjen köpte senare en gård vid en liten stad (Plainfield) som vart familjens permanenta hem. 

Flytten till denna avskilda plats förhindra att andra människor påverkade hennes söner så Ed gick endast hemifrån för att gå till skolan samt att hon blockerade varje försök han gjorde att skaffa vänner.
Efter skolan gick hans största del av sin tid med att hjälpa till på gården.
Modern som var Lutheran och fanatiskt religiös, tvingade i sina söner världens omoral, ondskan i att dricka och tron att alla kvinnor (förutom henne själv) var horor och den enda accepterade formen av sex var för biologisk förökning.
Hon läste också ofta ur bibel och då handlade det nästan uteslutet om Gamla Testamentet som handlade om död, mord och gudomlig vedergällning.

Vid hans pubert vart hon ännu hårdare och vid ett tillfälle så skållade hon honom med kokhett vatten efter att hon kommit på honom med att onanera i badkaret och tog i hans genitalier och kallade dem "curse of man" (mannens förbannelse).
Ed Gein var även ett offer för mobbare.
Klasskamrater och lärare minns saker som att han kunde börja skratta som om han skrattade åt ett eget skämt och han utvecklades inte bra socialt, trotts detta så var han duktig i skolan och framför allt då läsning.
Tester visade att han hade en normal begåvning och en IQ på omkring 99.

Vi deras faders död (1940) så hade Henry börjat hata sin moders syn på världen och uppfostran, han började till och med tala illa om henne medan hans bror hörde.
Vid en brand på gården ungefär fyra år senare så sprang Ed till polisen, han påstog då att han inte längre kunde se sin bror men väl på plats så kunde han leda dom direkt till broderns lik, även om obducenten visade att brodern fått slag mot skrevet och hade två märken bak på huvudet så fastställde man att han hade dött av kvävning medan han kämpade mot elden.

Nu bodde Ed och hans moder ensamma till den dagen då hon avled från flera strokes, ensam på gården försörjde han sig som traktens "fixare" då han var mycket händig och skicklig på hantverk, invånarna i Plainfield har beskrivit Ed efter sin mors död som en trevlig men tillbakadragen och lätt folkskygg person, lite av traktens original.
Ingen kunde ana vad som döljde sig bakom fasaden.

Så vad var det som döljde sig bakom fasaden?

Bernice Worden som var en butiksägare i Plainfield försvann 16 november 1957.
Ed Gein var vid ett tillfälle vid den lokala butiken då folk pratade om detta, han sa och skämtade då högt och tydligt:- "She isn't missing. She's at the farm right now."
Alla skrattade och avfärdade det hela som ett skämt.

Polisen började ändå misstänka att just Gein låg bakom försvinnandet då Worden´s son hade sagt till utredarna att Gein hade varit i butiken kvällen före försvinnandet och att han skulle återvända nästa morgon för fyra liter av frostskyddsmedel, då ett kvitto för fyra liter av frostskyddsmedel var det sista kvitto skriven av Worden på förmiddagen hon försvann stärkte dessa misstankar.

När polisen kom till gården och började undersköka så gjorde dom sitt första hemska upptäckt den natten när dom gick in i ett skjul.
Där hittade dom Wordens lik som hade hade halshuggits och hängde upp och ner i anklarna och hade blivit uppsprättad vid torson, som en hjort.

Genomsökandet av hans hus började och det var där dom hittade följande hemska saker:
Avhuggna huvuden på sängstolparna i sovrummet, skinn som han gjort till lampskärmar, kranier som gjorts till soppskålar, ett mänskligt hjärta, en ansiktsmask tillverkad av riktigt ansiktsskinn hittades i en papperspåse, ett halsband av människoläppar, en kappa gjord av en vagina och bröst som han sytt ihop andra saker tillverkade av mänskliga kroppsdelar, inklusive ett skärp gjort av bröstvårtor.

Han hade också skapat en hel garderob tillverkad av människoskinn, ben, en uppskuren torso (inklusive bröst) och flera masker av ansiktsskinn som såg ut att vara av läder och nästan mumifierade.
Dessa är nog hans mest ökända verk.

Ett erkände kom till sist under ett förhör att han brukade gräva upp gravar av nyligen döda medelålders kvinnor som han tyckte liknade hans mor och tog hem kropparna och gjorde om dem till läder och skapade sina makabra ägodelar.
Han förnekade att han haft sex med de uppgrävda kropparna med förklaringen att "de luktade för illa". 
Även att han kände ett "tvång" att göra det.
Han erkände också att han skjutit ihjäl Mary Hogan som var en lokal baranställd som varit saknad sen 1954.

Det debatteras också om ifall han var transsexuell kort efter hans mors död då han enligt de flesta skapade han sin kvinnodräkt för att kunna låtsas vara sin mor, snarare än att byta kön. 

Ed Gein bedömdes vara mentalt instabil och därför inte lämpad att gå igenom en rättegång vid tidpunkten för hans arrestering och han skickades till Central State Hospital i Waupun, Wisconsin.
Senare blev sjukhuset ett fängelse och Gein förflyttades till Mendota State Hospital i Madison, Wisconsin.
1968 bestämde Geins läkare att han var frisk nog att gå igenom rättegång; han fanns "inte skyldig på grund av galenskap" (not guilty by reason of insanity) och tillbringade resten av livet på sjukhus.

Under hans arrest tid brann hans hus ner till grunden och mordbrand misstänktes även hans bil såldes på en offentlig auktion för $760, bilen hade han använt för att bogserade de döda kropparna med.
Bilen vart en attraktion som Bunny Gibbons låg bakom och kallades "Ed Gein Ghoul Car" och folk fick betala 25 cent för att se den.

Den 26 juli 1984 dog Ed Gein på grund av andnings- och hjärtsvikt i Goodland HallMendota Mental Health Institute.
Vid sin död förbannade han sin mors namn och en okänd person vid namn Anne.
Gravplatsen på Plainfields kyrkogård blev ofta vandaliserad genom åren då souvenirsökare högg av bitar av gravstenen innan hela blev stulen 2000, nu kan man se den på ett museum i Wautoma, Wisconsin.

Innan jag avslutar så tänkte jag också upplysa om alla dessa filmer och filmmördarna som han och hans brott inspirerat till:
Leatherface (The Texas Chain Saw Massacre/Motorsågsmassakern), Buffalo Bill (The Silence of the Lambs/När lammen tystnar) och Norman Bates (Psycho) baserades alla delvis på Geins brott.

I filmen American Psycho citerade huvudpersonen i tron att det var Geins citat.
Citatet var "När jag ser en vacker flicka komma gående, tänker jag två saker: En del av mig vill gå ut med henne och prata med henne och vara riktigt vänlig och behandla henne rätt."
På frågan vad den andra delen tänkte svarade han: "hur hennes huvud skulle se ut på en påle."
Citatet är sagt av Edmund Kemper.

Även i musikens värld finns det referenser till Gein, här följer några exempel:
Slayer - Dead Skin Mask, Mudvayne - Nothing To Gein, Sour - The Butcher of Plainfield, Macabre - Ed Gein och The Geins, Mortician har åtskilliga låtar som handlar om Texas Chainsaw Massacre och därmed indirekt om Ed Gein samt Lordi - Deadache album handlar om Ed.

För er som vill ta reda mer om denna man så finns det så klart en del film:
Ed Gein, Ed Gein: The Butcher of Plainfield och Ed Gein: The Ghoul of Plainfield

Avslutar med Ed Geins ord: "I had a compulsion to do it."

Cheers!!

Kommentarer
Postat av: Richard

Steelwings... bandet från NyköpingBättre sent än aldrig

2010-07-17 @ 12:41:28
URL: http://favoritvideos.blogg.se/
Postat av: Den Lekande Människan

Gein skulle haft ett tv-program där han visade konsthantverk.

"Welcome to the show folks... Idag ska vi bygga en garderob och sy en lampskärm. Imorgon ska vi vårta ihop ett skärp."

=P

2010-07-17 @ 14:16:31
URL: http://www.denlekandemanniskan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pokerstars


Pokerstars


Pokerstars VIP Sida


The Crash - Norrköpings Hårdrocksförening.


Festivalphoto.

Metal Mansion - A social network by metalheads for metalheads.


Rockmässan.se


Discshop.se - DVD, Blu-ray, Film, Spel, Musik-DVD, Godis, Posters & Prylar


inkClub - Bläckpatroner l Bläckpatroner, toner & fotopapper.

Translate My Blog
Thanks!! Crucified Barbara Sabaton Lions Share Decadence Twins Crew Nightrage Sister Sin Fatal Smile
Black Barrel Smoke
Mia Klose
Godhate
Jungle Rot
The Generals

Till Sheriilyn