Min Banner

En Annan Variant En Mindre Variant Bloglovin Ikon

Scream...

 

Wes Craven´s Scream känner vi nog alla till och detta mästerverk av denna härliga skräck regissör är genomtänkt in i den minsta detalj och för första gången på länge får man äntligen känns denna spänning och sitta undrande genom filmen vem är egentligen mördaren?

Här får vi också lära oss dom klassiska reglerna hur man ska överleva en "slasher movie", och dom är som följer:
1: You can never have sex.
2: You can never drink or do drugs
3: Never, ever, ever under any circumstances say, "I'll be right back." Because you won't be back.

Och hela filmen bygger på att mördaren använder sig av dessa regler som vi redan känner till och sett i andra skräckfilmer vilket så klart är hur genialt och bra som helst.

Efter en rad mystiska dödsfall i ett till synes fredligt samhälle blir staden en plats där ingen går säker och alla är misstänkta!
En udda grupp vänner kommer allt närmare stadens dödliga hemligheter och fastnar i dess dödliga resultaten.

Det kom två uppföljare till denna film och det är väl egentligen bara 1:an och 2:an som verkligen håller måttet om du frågar mig, den 3:e i serien är lite väl lätt överdriven och handligen inte alls längre så genomtänkt som dom föregående, nu finns även planer för yttligare en uppföljare... Scream 4 (Scre4am).

Känns lite osäkert måste jag säga, men ändå kommer man nog i slutändan att se den med så klart.

  
  

Tycker att huvudkaraktärena genom filmerna spelas bra och håller måttet, även om som sagt storyn kan kännas bristfällande.
Men har man inget för sig låt säga en Söndag och är sugen på film så funkar denna absolut, nostalgiskt värde tycker jag absolut att den har och förtjänar.

"Sidney Prescott: You sick fucks, you've seen one too many movies!
Billy: Now Sid, don't you blame the movies, movies don't create psychos, movies make psychos more creative!"

"Casey: Who's there?
Ghostface: Never say "who's there?" Don't you watch scary movies? It's a death wish. You might as well come out to investigate a strange noise or something."

"Sidney Prescott: But this is *not* a movie.
Billy: Yes it is, Sidney. It's all one big movie"

Cheers!!

Bon Jovi´s Nya Singel...

 

Bon Jovi kommer att släppa en ny singel vid namn "What Do You Got" inom kort och redan nu kan man provlyssna på låten här.
Det är en helt ny låt, en av fyra som kommer vara med på "Greatest Hits" album som kommer ut den 9 November, andra nya låtar är "No Apologies", "This Is Love", "This Is Life" och "The More Things Change".
Två av de fyra kommer att ligga på standard "Greatest Hits"-cd´n medan de övriga kommer att vara på deluxe cd-versionen innehållande två cd´s.Greatest Hits låtlistan:

Disc 1:
"Livin' on a Prayer"
"Wanted Dead or Alive"
"Always"
"It's My Life"
"Who Says You Can't Go Home"
"What Do You Got?"

Disc 2:
"Blood on Blood"
"Keep the Faith"
"Bed of Roses"
"These Days"
"Blaze of Glory"

Vart dom tre andra nya låtarna ska ligga är förnärvarande okänt.

Bon Jovi - Runaway

Säga vad man vill om Bon Jovi men detta ser jag i alla fall fram i mot!!
Gör du??

Cheers!!

Serj Tankian - Left Of Center Video...

Serj Tankian - Left Of Center

Serj Tankian kanske mest känd som sångaren i bandet System Of A Down fortsätter med sitt soloprojekt och det låter som vanligt bra, för den som gillar detta samt System Of A Down kan ju också kolla in gitarristens (Daron Malakian) projekt Scars On Broadway. 

Cheers!!

B-Force Kastar Också In Handuken...

 
 Sedan Magnus "Masse" Broberg (Emperor Magus Caligula) meddelade att han hoppar av Dark Funeral så kommer nu ännu en gång ett avhopp.
Denna gång är det bassisten B-Force som står på tur.

Lord Ahriman
 lugnar oss med sina ord:
"De av er som har följt Dark Funeral sedan starten 1993, vet att detta inte är första gången vi genomgår en stor line-up förändring. Och oavsett vad vissa människor har tyckt eller gnällt om, kan ingen förneka det faktum att jag/vi har alltid har lyckats rekrytera nya och fantastiska musiker, gått framåt och nått nya höjder med bandet. Och det finns absolut ingen tvekan om att vi än en gång kommer att lyckas följa samma mönster som tidigare.

B-Force kommenterar sitt beslut att lämna bandet: "Efter sex fantastiska och galna år med Dark Funeral har jag beslutat mig för att lämna bandet. Det är mitt eget beslut att lämna de bästa band/vänner i världen, men jag känner att jag behöver gå vidare i livet och göra något annat i musikväg. Det finns absolut ingen osämja mellan mig och Dark Funeral. Vi är och kommer att förbli mycket goda vänner! Jag vill tacka dem och alla fans jag mött värden över. Ni regerar överallt där jag har spelat med Dark Funeral. Jag tackar er alla! Låt den mörka krafent vara med dig."

Dom meddelar också att dom har redan hittat en ny och helt fantastisk basist, en basist som lever och andas Dark Funeral i dess renaste form.
Och dom kunde inte vara mer hedrade över att ha honom ombord.
De kommer dock att vänta ett tag, tills allting är helt klart med honom, innan de går ut med en officiell presentation, så ha lite tålamod.

Dom har även mottagit massvis med ansökningar om ny sångare.
Bland dem finns ett par mycket intressanta och starka kandidater.
Dock känner vi ingen brådska med att fylla sång positionen, varvid vi kommer att fortsätta söka ytterligare ett tag för att se till att när vi så småningom anställer någon, kommer det att vara en person som fullständigt blåser bort allt i sin väg.

Dom avslutar med att säga:
"Från och med nu och tills vi har hittat och installerat en ny sångare, kommer vi att hålla oss upptagna med att repa samt börja skriva material för en ny fullängdsplatta.
Vara dock förvissad om att så snart som den nya line-upén är komplett, kommer vi att fortsätta att turnera världen över.
"

Om du tror att du har vad som krävs för jobbet, tar vi är fortfarande emot ansökningar. Skicka oss en kort introduktion av dig själv samt några AUDIO/VIDEO filer/länkar av dina sångprestationer till: [email protected]

Ja, att detta är och kommer bli spännande går så klart inte att förneka och jag hoppas och tror verkligen att detta ska fortsätta vara bra då jag alltid ansett att Dark Funeral är en av dom får grupperna man kan köpa en skiva av utan att lyssna på den först och man blir aldrig besviken!

Vad tror och tycker ni om det hela?

Cheers!!

Slipknot Har Bästa Trummisen...

 

Efter en omröstning som gjordes på brittiska tidningen Rhythm där 100 000 människor deltog stog det klart att trummisen Joey Jordison i Slipknot vart vinnare.
Han är nu alltså dom senaste 25 årens bästa trummis, storheter som Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) och Phil Collins kan med andra ord känna sig slagna.

"Jag saknar ord. Det här är bortom otroligt.
Sådana här saker påminner mig varje dag om varför jag fortsätter hålla på
" - lär han ha sagt till BBC.

Vet inte hur röstningen eller liknande sett ut så klart men det känns väl som även om han säkert är en värdig vinnare så finns det väl dom som är bättre och kanske även hållit på längre?

Vad säger ni om det hela?

Cheers!!

Scream 4 (Scre4m)...

 

Det har länge varit klart att en uppföljare på Scream ska göras, så nu äntligen filmas alltså Scream 4, redan klara för filmen är ju så klart Neve Campbell, Courteney Cox och David Arquette och dom ska göra om sina gamla roller i den nya uppföljaren.

Men även ”True Blood” stjärnan Anna Paquin och skådespelerskan Kristen Bell ska också möta den maskprydde mördaren och detta kan väl vara spännande även om jag tycker att det räcker med tre filmer och som vanligt var väl ändå bara ettan som var verkligen bra samt spännande?

  

Den första ”Scream”-filmen kom 1996 och ska ha dragit in över 2,1 miljarder kronor bara i USA. Den nya filmen planeras ha premiär den 15 april nästa år.  
 

Äh, skräck och film fantast som man är så kommer jag med all säkerhet att se denna så klart!!
Kommer du?

Cheers!!

Nightfall´s Nya Album...

 

Nightfall
 är ett grekiskt metal band och jag tycker det är lika intressant varje gång det dyker upp grupper från länder som kanske inte alltid är så kända för just den här typen av musik, hur som helst ska gruppen nu släppa ett nytt album vid namn "Astron Black And The Thirty Tyrants" som kommer att släppas den 31 Augusti.1. Intro
2. Astron Black
3. Astronomica / Saturnian Moon
4. Astra Planeta / We Chose The Sun
5. Ambassador Of Mass
6. The Criterion
7. Asebeia
8. I-I
9. Archon Basileus
10. Proxima Centauri / Dead Bodies
11. The Thirty Tyrants
12. Epsilon Lyrae

Nightfall - Ambassador Of Mass

Visst låter detta bra och intressant?
Det tycker så klart i alla fall jag!!

Cheers!!

Linkin Park - The Catalyst Video...

 
Linkin Park - The Catalyst

Den 26 Augusti hade den här videon med Linkin Park exklusiv premiär på kanaler som MTV, VH1, MTV2, mtvU, MTV Hits, MTV Tr3s.

Nu kan ni alltså äntligen få njuta av den också här i min blogg.
En rätt härlig video samt att det låter som Linkin Park bör!

Cheers!!

Jonah Hex...

 

Jonah Hex är en västern film som handlar om en prisjägare som får ett erbjudande om att rädda sitt eget skinn om han bara sätter ditt en terrorist som härjar och är redo att släppa loss helvetet.

Filmen verkar ha en del bra skådisar och framför allt så är ju självaste Megan Fox med vilket jag tycker är trevligt.

  
  
USA Premiär: 17 Juni
Norge: 10 September
Finland: 24 Sptember
När den kommer till Sverige står ännu inte på IMDB.

Denna ser man fram i mot måste jag säga.

Cheers!!

Busy Day...

 

Igår var jag och Kevin på en del äventyr, vi började ute på Hageby Centrum då dom skulle ha lite festligheter, det var ballongutdelning samt att det fanns en lekhörna och sen kunde man åka en rundtur med ett tåg, men självklart fungerade inte det då vi var där.

Men mest åkte vi ditt för att Kevin skulle får träffa filmhjältarna Alvin Och Gänget.Det visade sig efter lång väntan att bara Alvin var på plats, men kort efter detta bestämnde vi oss för att återvända hem för att äta.
Efter maten var det dags att gå och kolla på den årliga Crusing I Norrköping, dom stänger av hela Kungsgatan sen åker alla raggare som finns med sina fina bilar, upp och ner, om och om...
Fan va fina en del av bilarna var.
Här är ett litet urval av korten som jag tog.

Ja så här såg då alltså vår Lördag ut och Söndagen blir det nog ute bus och andra spännande äventyr skulle jag tro.

Cheers!!

Lordi - Would You Love A Monsterman?...


Frågan lyder: "Would You Love A Monsterman?"

Både jag och Lordi undrar!!

Cheers!!

Frantic Ambers - Wrath Of Judgement Video...

Frantic Ambers - Wrath Of Judgement Video

Frantic Ambers har ni förmodligen aldrig hört talas om, inte jag heller innan jag började följa Mary Rotten´s blogg.
Jag gillar det jag ser och hör måste jag säga, alltid skoj att se begåvade folk och då faktiskt även denna gång ett tjejband som vet hur strängarna ska tyglas och hur skinnen ska piskas och som grädde på moset så får vi höra growl av en söt och späd tjej, alltid lika imponerande.

Videon är snyggt producerad även om den i vissa lägen är lite osynkad (kan varit mitt nät?) och låten är snyggt uppbyggd också, helheten är bra...
...men (ja det måste ju finns ett men) så saknar jag nått, kan inte sätta fingret på vad riktigt... kanske det är sången?
Inget fel i den nu alltså men ibland skulle jag vilja ha lite mer tyngd i den, lite avgrund vrål om ni förstår vad jag menar?

Äh, jag vet inte men detta är absolut bra och fortsätter dom så här lär dom nog kunna gå långt!
Glöm inte bort mig då bara tjejer och jag hoppas på V.I.P häng samt backstage tillgång ;)

Rock On Girls!!

Cheers!!

Hårdrocken In I Höstmörkret...

 

Festivalsäsongen är över, men för hårdrockarna erbjuds i dom mörkare årstiderna en hel del godbitar.
Gassande sommarsol i all ära men extrem musik passar bäst i extremt bistert väder.
Det är då headbangern drar på sig denim och läder för att bege sig ut på jakt efter metal.
Här är några höjdpunkter:

Ozzy Osbourne
Vad: En livs levande metallegendar. Punkt.
Var: Globen.
När: 7/9, insläpp kl. 18.15.
Vilka mer: Crashdiet.
Varför: För vem vet hur länge till han lever. Och visst, den forne Black Sabbath-sångaren är inte extrem längre. Men han är ändå Mörkrets furste – originalet.

Marduk
Vad: Ett av Sveriges äldsta – 20 år i år – och största black metal-band.
Var: Klubben.
När: 11/9, insläpp kl. 18.30.
Vilka mer: Ragnarok, Valkyrja
Varför: För att en konsert med Marduk är hårdrocksvärldens svar på extremsport.

Front Line Assembly
Vad: Dystopiskt cyberpunkmörker i skärningspunkten mellan industrimetal, techno och synth.
Var: Debaser Slussen.
När: 7/10, kl. 19.
Varför: För att inget skriker ”undergången är här” så högt som 90-talistiskt industrimangel.
 
Dimmu Borgir
Vad: Norsk ur-black metal som gjort en klassresa uppåt, in i mainstreamvärlden.
Var: Arenan.
När: 12/10, insläpp kl. 18.30.
Vilka mer: Enslaved, Sahg.
Varför: För att det blir en klassisk hårdrocksshow med smink och överdimensionerade nitar. Kanske till och med lite bomber.
 
Annihilator
Vad: Kanadensisk veteran-thrash.
Var: Klubben.
När: 20/10, insläpp kl. 18.30.
Varför: Halvklassisk akt med gitarrvirtuosen Jeff Waters som enda originalmedlem. Nästan-hitten ”Alison hell” håller än, 21 år efter att den släpptes.

Watain och Destroyer 666
Vad: Sveriges mest hajpade black metal-akt Watain får sällskap av Australiens Destroyer 666.
Var: Klubben.
När: 31/10, insläpp kl. 18.30.
Varför: För att en helkväll med infernalisk, liksminkad rock’n’roll-ondska aldrig någonsin är fel.
 
Dark Tranquillity
Vad: Ett av den melodiska dödsmetallens största och stoltaste flaggskepp. Från Göteborg, såklart.
Var: Debaser Medis.
När: 4/11, insläpp kl. 19.
Vilka mer: Avatar.
Varför: För att senaste skivan ”We are the void” kallats ”årets svenska hårdrocksplatta”.
 
Thrashfest
Vad: De tre klassiska 80-tals-thrasharna Kreator, Exodus och Death Angel får sällskap av ynglingarna i Suicide Angels.
Var: Debaser Medis.
När: 8/12, insläpp kl. 18.
Varför: För att om du inte kan relatera till orden ”thrash” och ”mosh”, så är det här en ypperlig kväll att lära sig. ”It’s time to raise the flag of hate”, som Mille i Kreator brukar säga.

Candlemass
Vad: Superklassisk svensk doom metal som firar 25 år som blytunga dysterkvistar.
Var: Debaser Medis.
När: 18/12, insläpp kl. 19.
Varför: För att gruppen ska spela debutalbumet ”Epicus Doomicus Metalicus” (1986) i sin helhet, med originalsångaren Johan Längqvist.

Källa

Skönt att man inte behöver vara sysslolös i höst måste jag säga!!

Cheers!!

Bathroom Wall...

 

Denna låten har hängt med mig sedan urminnes tider känns det som och jag blir alltid lika glad när jag hör den måste jag säga, så självklart får denna bli mitt Fredagstema.
 
Hade så skoj nu ute i dimman!!

Cheers!!

Demonical - Baptized In Fire Video...

 
Demonical - Baptized In Fire

Demonical röjer på utav bara helvete om du frågar mig och dom kommer snart gå in i studion för sitt tredje album som troligen släpps 2011 i April, något att se fram i mot måste jag säga och under tiden är det bara att njuta av deras andra verk!!

Cheers!! 

Close Up Båten...

 

23 timmars hårdrocksfest med 7 band, 4 restauranger, 4 barer, 3 taxfreebutiker, 1 hårdrockskaraoke, 61 spelautomater, 1 pool, 2 bastu och 2000 hårdrockare!

Välkomna ombord på Östersjöns coolaste och billigaste hårdrockskryssning!

Hittills klara band:
MESHUGGAH
DARK TRANQUILLITY
THE KRISTET UTSEENDE
CRASHDÏET
GRAVE
CRUCIFIED BARBARA
RAUBTIER
HELLSONGS

Glöm inte: utsålt alla tidigare år. Boka biljett i tid!

Åldersgräns: 18 år

När
: 9 - 10 September 2010
Mer info på: http://www.closeupmagazine.net
Biljetter på: http://www.tallinksilja.com/sv/cruises/special/galaxy/closeUp.htm

Cheers!!

Symphony Of Life...

 

Kevins och min vardag flyter på här hemma som vanligt och allt fungerar kanon.
Idag är det också dags för fredag och mys, vi diskuterade om detta i går och vi kom fram till att vi bägge ville ha Fredag redan igår, med massor av chips och godis och bara tokmysa.
Idag är det således äntligen dags!

Länge sedan jag tog mig tid att kolla genom vissa delar av min blogg för att komma på insperation om vad som komma skall och planera nya härliga grejor.
Har egentligen inte varit någon panik med saker att skriva om, men ibland vill jag ha det där lilla extra som kanske inte är lika återkommande här i bloggen, och som jag gillar att skriva om.
Kom fram till att det var länge sedan jag körde ett "Specialinlägg", det var faktiskt den 1 Juli sist.

Då jag redan väckt tanken med ett ämne tog jag mig tid igår kväll/natt och sätta mig med en bild för ämnet och skred till verket med skrivandet, som vanligt blir ämnet stort och jag måste försöka skala ner det lite samt lägga upp helheten bra, utan för den skull tappa viktiga händelser/fakta.

Sånna här inlägg brukar ju ta lite längre tid så klart, men jag är på gång i alla fall, så för er som uppskattar mina "Specialinlägg" har nu med andra ord något att se fram i mot.

Sen har jag lite andra planer på inlägg och annat, men en sak i taget... en sak i taget...
Värsta är att det blir lite ketchup effekten när jag har inspiration och vill göra 1000 saker samtidigt.

Nä, nu tänkte jag kolla runt på nätet i min vanliga rutin...
På återseende mina kära läsare.

Sa jag att det var Fredag idag? Kolla in senare för mitt Fredagstema också!
(Det är ta mig fan Fredag idag!!)

Cheers!!

Ett Paket...

 

Igår damp det ner i brevlådan att jag hade ett paket att hämta ut, och sagt och gjort så hämta jag det.
Ska jag vara ärlig så hade jag nästan glömt bort att jag beställt det.

Paket var så klart från Rockmerch, och trotts att man vet vad man beställt så tycker jag att det ändå är lite spännande att öppna, är jag ensam om denna känsla?

 Fick med lite härlig reklam också, reflexer, plektum, pins och klistermärken, jo man tackar ja!!

Så vad beställde jag nu då?

 

Det vart tre Dark Funeral tröjor, var en av dom är långärmad.

  
The Secret Of The Black Art, Iam The Truth och Attera Orbis Terrarum.
Så snygga är dom kan jag avslöja!! (Den sista är långärmad)

 

Det tog inte lång tid innan jag var tvungen att testa en av dom kan jag avslöja!!
Är jäkligt nöjd nu kan jag säga...

Handla smart du också - Rockmerch!!

Cheers!!

Tarja Turunen - Until My Last Breath Video...

 
Tarja Turunen - Until My Last Breath

Tarja Turunen Verkar kunna köra vidare som solo artist, här med en låt från nya albumet "What Lies Beneath".
(Släpps den 14 September)

Låter hyffat det där måste jag säga!

Cheers!!

Lordi - This Is Heavy Metal Video...

 
 
Lordi - This Is Heavy Metal

Trodde ärligt talat att Lordi bara skulle bli en kortare grej, men det är lite kul att se att dom ännu är verksamma, eller hur?

Cheers!!

Sex Pistols Släpper Parfym...

 

Dom flesta av er känner säkert till den gammla punkgruppen Sex Pistols eller i alla fall hört namnet?!
Det som nu hänt är nog det coolaste på länge måste jag säga, det är nämnligen så att dom sammarbetat med parfymbolaget Etat Libre D'Orange för att ta fram en helt egen lukt.
 
  

Lukten beskrivs av parfymbolaget på följade sätt:
"A fresh, restless bite of lemon, sharpened and intensified by deiant black pepper. It's the unruly turbulence of a prune and an in-your-face ambrette"

"Electrified by aldehydes, you can feel the pure energy, pared down and pumped up by leather, shot through with heliotrope and brought back down to earth by a raunchy patchouli"

Den finns att köpa via The Fragance Shop för £19.99 och parfymen är "Unisex".

Den lilla undan gömnda anarkist punkaren som bor inom mig hoppar och jublar av lycka kan jag avslöja!
Blir sugen på att köpa ett exemplar för att ha i mina samlingar här hemma.

Kommer du köpa dig ett exemplar?

Cheers!! 

Sweden Rock Kryssning 2010...

 

Sweden Rock Kryssning 2010 blir en riktig brakfest på Östersjön!
Med hårdrocks-DJ’s, tax free-butiker, barer, restauranger, pool, bastu, spelrum, 2000 andra hårdrockare ombord och massor av bra, hård musik är tolv våningar höga och över 200 meter långa Silja Galaxy som vanligt ett paradis för dig som gillar hårdrock och fest!
Och som vanligt finns det inget backstageområde, så du har alla möjligheter att ta en öl tillsammans med dina favoritband!

Sex välkända hårdrocksband spelar ombord och de hittills klara är:  
Hardcore Superstar

Tiamat

Nifelheim

Alien

Grand Magus

Ronnie James Dio Tribute:
Med Lion's Share, Messiah Marcolin (ex-Candlemass), Peter Iwers och Björn Gelotte (In Flames), Ian Haugland (Europe), Mikael Åkerfeldt (Opeth), Johan Edlund (Tiamat), Jens Johansson (Stratovarius, ex-Dio), Mike Wead (Bibleblack, King Diamond), Johan Hegg (Amon Amarth), Joakim Berg och Magnus "Adde" Andreasson (Hardcore Superstar). Fler gäster kan tillkomma. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Mer info om Sweden Rock hittar du på http://www.swedenrock.com/

Pris: Hyttplatser från 395 kr
Incheckning: på Siljaterminalen i Värtahamnen i Stockholm den 7 oktober klockan 18.15
Färjan avgår 19.15
Åldersgräns: från 18 år
Bokning och mer info: Tallink Silja, tel 08-666 3333. Produktkod att ange vid bokning: METAL

Biljetterna är släppta och hittas här: http://www.tallinksilja.com/sv/cruises/special/galaxy/swedenRock2010.htm

Tidigare kryssningar har varit slutsålda, så boka plats i tid!

Cheers!!


When It´s Over...

"I chase the living dead
I hunt the greatest ghost
I hunt to be haunted
"
 

Det börjar med en tom skärm någonstans vid en tidpunkt och en sinnesstämning och helt plötsligt sitter man där i den där välbekanta världen.
Det är en värld där du tror att åtgärder inte har någon betydelse, där anonymitet täcker din skuld och där det inte finns några fingeravtryck.
En osynlig värld fylld av främlingar som är sammanlänkade av nätet och bortkopplade i livet.
Där kommer dina hemligheter att stjälas, dina drömmar förstöras och adjungera din identitet.
För i den här världen kan du bli vad du vill och vem du vill, och kanske på vägen glömmer bort vem du egentligen är.Spelet är i gång och du känner till alla dess regler och anammar den välbekanta roll du spelat så många gånger förr, små oskyldiga ord skrivs i dunklet som svagt lyses upp av skärmen framför dig, en känsla i din kropp får varje hår på kroppen att resa sig och hjärtat börjar slå fortare och fortare.
Äntligen har du lyckas hitta ett till offer som ska ersätta den där annars så tomma känslan i din kropp.

Orden du skriver så skickligt som sedan kommer få den efterlänktade effekt på personen på andra sidan låter sig inte dröja på sig, allt mer lyckas du fånga in ditt offer närmare och närmare, trollbunden och förblindad lyckas du lura det allt närmare tills det är inom räckhåll, siktet är inställt och planen gjord.

En snabb manöver och offret är fällt, denna kick som nu rusar genom kroppen kan du aldrig ersätta, smaken i munnen och hjärtat som slår, oslagbart.
När du tittar in i ögonen på ditt kära offer ser du dess själ och hur njutningen sakta tar varje kroppsdel i som en krampaktig dans mellan liv och död.
Du försöker dra ut på det så länge som möjligt men snart kommer det oundvikliga för att du ska bli tillfredställd, ögonen blir svarta och rött blodfyllda, det är slut.Snart sitter du där ensam igen med ännu en trofé på din vägg, sakta kommer den där välbekanta känslan av tomhet tillbaka till din kropp, och desto mer du kämpar i mot för att slå bort den ju närmare kommer den in i din själ, intar varje kromosom i din stackars kropp som värker av ditt begär, du stirrar sakta på dina trofér på din vägg och minns varje händelse med dom in i minsta detalj, platserna och lukterna återupplevs gång på gång, men det räcker inte.
Dom ger dig inget längre fast du kanske krampaktigt försöker hålla dig kvar så går det inte.

Likt en seriemördare går du nu ut på gator och torg i jakt på ett nytt offer som kan fylla din tomhet ännu en gång.
Nu sitter du där igen i den anonyma världen där dina åtgärder inte har någon betydelse, där anonymitet täcker din skuld och där det inte finns några fingeravtryck...

Cheers!! 

Nergal Är Allvarligt Sjuk...

 

Nergal
har långt gånget Leukemi, Den berömnda sångaren i Behemoth har nu släppt nyheten som vi alla har fasat.

"Over two weeks ago, Behemoth frontman Nergal (Adam Darski) issued
a statement stating that all further live shows would be canceled.
He stated the seriousness of his condition, but failed to note what disease
ailed him.
It was rumored at the time that he might have leukemia, a cancer
of the blood cells.
This has now been confirmed and Nergal's condition is far
worse than previously thought and chemotherapy is no longer an option.
Nergal's fiancee Doda has reportedly donated bone marrow, although it is
still unclear whether it is a match and will be transferred into him."  

Nu är det bara att hoppas att han klarar sig igenom detta, annars kommer vi med all säkerhet gå miste om en stor man och ett stort band!

Cheers!! 

Ozzy Osbourne - Life Won't Wait Video...

 
Ozzy Osbourne - Life Won't Wait

Har tagit upp Ozzy´s nya video "Life Won't Wait" förr och nu är äntligen resultatet här.
Tycker denna video duger absolut, inte sant?

Cheers!!

Darkest Hell Of Demons And Agony...

 

 (Klickbar och kanske lite bättre att se detaljer på?)

I helgen tror jag det var som jag gjorde denna i Photoshop, rätt länge sedan jag gjorde nått där samt att jag säkert var lättuttråkad och då är det bra terapi med sånt här.

Bilden är väl större än så här så mer detaljer och annat kommer fram?
Hur som helst kallar jag bilden "Darkest Hell Of Demons And Agony".

Vet egentligen inte vad jag vill säga med den men ni kanske kan komma med några bra analyser?

Cheers!!

Gateways...

 

Vilken dag det var igår, direkt efter Kevins skola drog vi iväg neråt Kungsgatan för att hälsa på några som jag känner på en Pizzeria och byta några ord med dom för att sedan dra till Netto och handla, hem och packa upp för att sen iväg till bankomaten för uttag av pengar, hem igen för att käka mellanmål och sen vart det parken ett par timmar för att sedan dra hem och käka middag och mysa resten av kvällen.

Jag var trött hela dagen men ändå klarade vi av det hela och Kevin satt och gäspa i soffan så han kände nog av den långa dagen också, i morse vakna han lite innan klockan skulle ringa och ville gå upp vilket han gjorde till slut medan jag passade på och njuta av dom få minuterna som var kvar tills den skulle ringa.

Resten av denna dag kommer vi som vanligt att ta som den kommer, men det blir nog en bra dag också.
Trevligt att vi fick lite sällskap på vägen till skolan också så klart.

Jag ska passa på och plocka och fixa och dona här hemma hade jag tänkt, hann även söka ett jobb i går med, nu ska jag också se om jag kan ta mig tid till att ringa på några andra, hoppas, hoppas detta ger nått nu.

Annars är allt som det ska här hemma måste jag säga och det är skönt att vi fortfarande har lite soliga och sköna dagar, gäller väl att njuta av dom så länge man kan!

Cheers!!

Enslaved´s Nya Album...

 

Enslaved är en norsk black metal grupp som följt med mig mer eller mindre i många år nu måste jag säga, och jag uppskattar deras verk ganska mycket.
Nu kommer dom att släppa nytt vid namn "Axioma Ethica Odini" den 27 September.1. Ethica Odini
2. Raidho
3. Waruun
4. The Beacon
5. Axioma
6. Giants
7. Singular
8. Night Sight
9. Lightening


Enslaved - Path To Vanir (Album: Ruun)

Cheers!!

The Sorrow´s Nya Album...

 

The Sorrow
 är ett metalcore / melodisk death band från Österrike som nu kommer släppa sitt tredje album i ordningen vid namn "The Sorrow" den 29 Oktober.

The Sorrow - Crossing Jordan Video Trailer

Nått att se fram i mot...

Cheers!! 

Blackmore´s Night´s Nya Album...

 

Blackmore’s Night
är en musikgrupp ledd av gitarristen Ritchie Blackmore (före detta medlem i Deep Purple och Rainbow) och sångerskan Candice Night.
Och dom kommer att släppa ett nytt album den 26 Oktober vid namn "Autumn Sky".
Det extra coola är att dom gjort en engelsk version av Nordmans gamla slagdänga "Vandraren".1. Highland
2. Vagabond (Make A Princess Of Me)
3. Journeyman (Vandraren)
4. Believe In Me
5. Sake Of The Song
6. Song And Dance (Pt. 2)
7. Celluloid Heroes
8. Keeper Of The Flame
9. Night At Eggersberg
10. Strawberry Girl
11. All The Fun Of The Fayre
12. Darkness
13. Dance Of The Darkness
14. Health To The Company
15. Barbara Allen

 
Här är smakprov från hela albumet.

Denna musiken är verkligen en njutning för örat och dess softhet tilltalar mig så klart, detta nya album blir nått att se fram i mot nu när man närmar sig dom mörka höst nätterna.

Cheers!!

School Days...

"Up in the morning and out to school
The teacher is teaching the golden rule
"

 

Ja då är det Kevins första skoldag, dagen då hela hans liv förändras.
Ska bli intressant att höra hur han haft det sen så klart och vad dom gjort, så nu kommer också en annan få lite rutiner på vardagen igen, känns bra måste jag säga.
Och visst var det lite jobbigt att gå upp i morse för mig och följa med till skolan och sitta med en stund med tanke på att man var uppe hela natten som vanligt.
Ja, det var spännande iaf.

Så nu är det bara att invänta att man ska hämta honom så vi kan påbörja vår dag tillsammans, vädret verkar ännu rätt bra så vi lär nog vara ute en del, dock måste jag handla så det ska jag lösa också så klart.
Ska försöka hinna med att söka/kolla upp lite jobb också.

Vet inte riktigt vad mer jag ska berätta eller skiva om förutom att det varit en bra helg och nu blickar vi framåt mot en underbar vecka med Kevin och hans spännande första vecka i skolan.
Känns spännande för mig med så klart då en annan inte har koll på hur saker och ting funkar men sånt får man ju reda på under tiden men ändå, ibland önskar jag det fanns en manual för att vara förälder.

Nä kära läsare, nu ska jag fixa och dona innan det är dags att hämta Kevin.

Cheers!!

King Of Asgard´s Nya Platta...

 

King Of Asgard har precis släppt sitt debut album "Fi'mbulvintr" (16 Augusti) via bolaget Metal Blade Records vilket är bra tycker jag då jag vart fäst vid dom vid första lyssningen.1. Intro
2. Einhärjar
3. Vämods Tale
4. The Last Journey
5. Never Will You Know of Flesh Again
6. Wrath of the Gods
7. Snake Tongue
8. Brethren of the North
9. Day of Sorrow
10. Lingering a Sacred Ground
11. Heroes' Brigade
12. Strike of the Hammer
13. Fi'mbulvintr (outro)
  
King Of Asgard - Einhärjar

Videon tycker jag påminner lite om vissa scener från The ring.

Cheers!!

All That Reamians Nya Album...

 

All That Reamians
 kommer släppa sitt femte album "For We Are Many" den 12 Oktober via bolaget Prosthetic Records/Razor & Tie.1. Now Let Them Tremble
2. For We Are Many
3. The Last Time
4. Some Of The People, All Of The Time 
5. Won't Go Quietly 
6. Aggressive Opposition
7. From The Outside
8. Dead Wrong
9. Faithless
10. Hold On
11. Keepers of Fellow Man
12. The Waiting One
 
All That Remains - The Air That I Breathe (Album: The Fall Of Ideals)

Cheers!!

Augustifesten...II...

 

Ja se där ja, Augustifesten här i stan bubblar vidare i kvälls/natt mörkret.
Vid hemköp på kungsgatan mötte jag upp mitt sällskap för kvällen, vi gick till Skadiateatern för att kolla  in cover bandet Heavy Shit som öste på i vanlig stil, detta trotts att sångaren hade en lättare förkylning, men jag tyckte han täckte upp det bra ändå.

Gick fram till scenen och meddelade min ankomst för att sedan ställa mig lite längre i från scenen och njuta av musiken, lokalen var inte så välfylld men det räckte gott och väl ändå.
Träffa självklart på folk man kände och bytte lite ord med dom.

Nä nu ska jag inte hålla er på halstret längre utan nu släpper vi lös korten.Gittaristen bränner av ett toksnabbt solo som jag försöker fota, men han är snabbare än Lucky Luke när han drar i mot sin skugga.


Bandet har för länge sedan spelat klart och vi har säkert hunnit med en hel del vändor på marknanden när vi till slut beslutar oss för att uppsöka langos vagnen.
Jag skrattade lite åt namn nummer 2 i kön och beställde en Mr. Meat och försökte ännu än gång att hålla mig för skratt.


Åter på skadiateatern för att denna gång se bandet Sarea, och nu var lokalerna mer välfyllda (precis som publiken säkert). Det var bra röj både på publik och på scenen, och bandet levererade det jag förvänta mig, varken mer eller mindre.
Avslutar med en video med Heavy Shit, som vanligt har jag lite darrhänder och kvaliten på ljudet kan säkert diskuteras. Men vad gör det när man ändå kan njuta av lite härlig hårdrock?!

Cheers!!

Kataklysm - Push The Venom...

 

Så jäkla bra detta är och vilken video sedan.
Är det någon som vet vad tjejerna i den heter kan ni ju höra av er!

Cheers!!

Rocka Fett I Linköping...

 

Missa inte rockfestivalen som är en helkväll med 12 sköna rockband i Cupolen.
Fullt ös!

THE POODLES ● STRAIGHT UP
SATOR ● NO EXCUSE
MARYSCREEK m.fl.


Åldersgräns: 18 år 
Arrangör: SB Event

När: 2010-10-02
Var: Cupolen i Linköping.

Biljetter

Cheers!!

Augustifesten...

 

Augustifesten är i full gång här hemma i Norrköping och det innebär att alla vaknar upp och går ut på stan och då blir man faktiskt lite chockad över hur mycket folk som egentligen bor här, vart är dom alla andra dagar liksom?
Under vilken sten ligger dom och gömmer sig?

Jag var nere på stan och gick genom marknaden och ögon shoppade lite och som vanligt så stanna man lite extra vid TPL Records ståndet som är lite av höjdpunkten av alla andra medioker stånd.

Jag vart mest sur över alla dofter och annat, vart bara sugen på massor av munkar och langos.
Så jag gick hem och sura lite, senare framåt kvällen var jag mycket gladare och uppåt, vet om det hade med musiken som spelades eller ölen som dracks?

Ringde på grannen och gled in hos han och drack några öl och snacka skit, sen hem en snabbis för lite telefonsamtal för att sedan ge mig ner på stan igen.
Kalle Baah skulle ju spela och dom har jag missat för många gånger nu för att missa igen, dock kom jag rätt sent och mot slutet av spelningen.

Men hur som helst nog snackat...
Här kommer mina frontrow bilder.

Här bjuder jag också på mitt enda och unika backstage kort från det hela också, trevliga grabbar det där måste jag säga.
Även den där halvsnygga tjejen utanför som jag snacka en del med så klart, men hon var tyvärr för ung.


Sen hamnade jag på Skandia Teatern och såg det här bandet som jag inte har en anning om vad det var, men med tanke på deras musik och publik som dom uppenbarligen drog tror jag dessa grabbar blir nästa stora grej.


Kalle Baah - Små Svarta Änglar

Kalle Baah - You are my angel (Kommer du ihåg dom där sommardagarna när vi gled omkring i din blåa volvo 240?)

Kalle Baah - Starka Strömmar

Cheers!!

Uprising...


Detta Fredagstema är för dig efter denna kommentaren:
"Den skivan är gudomligt bra! Herregud vafan, jag älskar spår 3. Det känns starkt hos mig, i och med att videon spelades in i Polen och handlar om kriget där. Mina gamla släktingar var med och minns allt det där, jaa.. den betyder något speciellt :)" - Rockgrodan

Vi ses i dimman!!

Cheers!!

Bakom Kulisserna På Ozzy´s Nya Video...


Detta är Ozzy Osbourne under inspelningen av den nya videon "Life Won't Wait", det lite mer spännande är att sonen Jack sitter i regissör stolen.

Men nu vill man ju bara se resultatet tycker jag allt!!

Cheers!!

Draw The Line...

"Come on in and see what's happening
Pay the price, get your tickets for the show
"

 

För alla er som följt min blogg ett tag vet att jag än gång i tiden sjöng i dödsmetal bandet Forgotten Words och har sedan dess inte rört musiken igen, och har under tiden kommit i kontakt med folk genom åren i hop om att ännu en gång få ta tag i musiken.
Som när jag var i Borensberg, detta var det senaste försöket.

Vad har hänt efter det då?
Skrattretande nog ingenting, allt rann ut i sanden, efter vårt möte så pratade vi allt mindre på msn och ja...

Detta har jag då alltså gång på gång mött på som sagt och med tiden/åren kommit till insikt att jag kommer nog troligen aldrig mer spela i nått band, jag har haft min tid liksom, och man ställer sig frågan "Men hur svårt kan det vara och starta ett band?" "Du känner väl folk liksom?"
Svaret på frågan blir väl: "Nej, det är väl kanske inte så svårt" "Och visst gör jag det"

Men ändå måste man ju ställa lite krav, eller i alla fall jag.
Vem vill vara medlem i yttligare ett "inavels band" där alla troligen förutom du har 2-4 band/projekt?
Inget ont i det kanske men ska det vara ska det vara enligt mig, inget jävla utvattnat skit liksom.

Sen kan man väl ha musiken som "hobby" och köra någon form av "vi möts lite då och då" variant, det skulle jag kanske kunna tänka mig som sista nödlösning "bara för att".

Sen får vi inte glömma faktumet att det var 8 år sedan jag höll på med detta och röstmässigt var jag på topp och hade mycket kvar att ge kändes det som, i dagens läge kanske jag kan få till sån stämma på fyllan i något kort ögonblick med lite tur, för att troligen sedan få hosta och vara hes ett tag.
Med andra ord måste jag träna upp mig igen, då helst i replokal och micträning, det tror jag skulle ge mest, och då spricker en del alternativ.

Men det jag vill komma fram till är nog att jag funnit ro i mig själv med dessa erfarenheter och upplevelser samt insikten liksom.
Även om man kommer sakna det där med att glida ner till replokalen för att umgås och köra genom sina låtar som man har, den där gemenskapen.
För att inte tala om den där känslan innan en spelning och känslan när man står på scenen, den finns det nog inget som kan ersätta.

Träffa på en gammal polare och hade sånt här snack med han då han var i lite samma sits som jag, vi kom då in på att man liksom hittade nått annat som får ersätta, lite "Jaha, nu då??" känsla.
För hans del hade det blivit att meka med bilen, något han aldrig gjort förr, men nu hängde han under huvet som vilken mekaniker som helst.

Och jag då?, för min del vet nu ju redan mitt öde, jag sitter här och försöker underhålla er i min blogg.
Istället för den där gammla scenen som man fick gå upp på vid några tillfällen och framföra sina låtar så har jag nu denna, och här kliver jag upp dag ut och dag in, flera gånger per dag till och med.

Men ändå kommer minnena av tiden med musiken alltid finnas kvar och den där "hungern" efter att kanske ännu en gång få stå på en scen, den känslan som sagt går nog aldrig att ersätta.
Under tiden tackar jag för att det finns flera former av scener där jag kan få kliva upp på och få framföra "mina saker".

"The stage is set, the band starts playing
Suddenly your heart is pounding
Wishing secretly you were a star.
"

Cheers!!

Akustisk Version Av Here Comes That Sick Bitch Again...

Hardcore Superstars - Here Comes That Sick Bitch Again

Hardcore Superstars låt "Here Comes That Sick Bitch Again" kommer finnas med på deras nya album "Split Your Lip" som troligen kommer släppas i Januari 2011.
Men denna akustiska version duger gott i väntan på det albumet.

Inte sant?

Cheers!!

Disturbed's Nya Video...

 

Disturbed - Asylum

Disturbed firar sitt 10-årsjubileum med en särskild gåva till fansen: en dokumentär med titeln "Decade of Disturbed" den 26 augusti, fem dagar före utgivningen av sitt nya album, "Asylum" kommer den att släppas.

Underbart säger jag, vad säger du/ni?

Cheers!!

Heroes' Brigade...

 

Idag hände det igen precis innan jag vaknade till medvetande så hade jag en sån där dröm igen, denna var lite läskigare.
Det hela började väldigt luddigt och konstigt men det jag minns var att senare i drömmen så hade jag köpt en blå fyrhjuling i mindre modell som jag sedan gav till Kevin samt hjälm och annan utrustning, han vart jätte glad så klart och ville genast testa den vilket han fick, dock med förmaningen att han skulle bara ta en liten sväng precis utanför där vi bor.
Han började köra lite försiktigt och det gick bra, tog några vändor fram och tillbaka.

Motorljudet var högt och han stannade till och ropade på mig och mummlade nått, försökte höra vad det var men det gick inte, sen drog han i väg.
Jag tänkte att han så klart bara skulle ta en vända men så vart det inte utan han försvann runt hörnet och jag gick då efter för att se vart han skulle och jag såg då hur han förvann längre och längre bort, då vart jag orolig så klart.

Letade och letade, ringde hem till hans mamma för att kolla om han åkt dit men inte då, det var också då vi bytt miljö i drömmen, helt plötsligt var vi på gatorna och området jag en gång växte upp, och skogen i närheten.
Letade och letade men utan resultat.

Det var som han hade försvunnit från jordens yta.

På vägen här hade även polis blandats in för en skallgång efter mycket letande och andra suddiga saker så hittades motorcyckeln av mig mitt ute i igenstans i den halvmörka skogen, hjälmen hängde på styret men ingen Kevin.
Minns också att jag kände på motorn som var rätt varm och tänkte att den inte kunde stått så länge.

Cyckeln var hel och inga tecken på skador eller liknade fanns, jag ropade och ropade för att se om han var i närheten, utan svar.

Det var även här jag börjat vakna till liv, mer och mer försökte krampaktigt hålla mig kvar och styra drömmen så jag kunde i alla fall få hitta han innan jag vaknade, men det fick jag alltså inte.

Tur att detta bara var en dröm och någon fyrhjuling blir det nog inte än på ett par år då han faktiskt bara är 5 nu.

Drömtolkning är kul men jag kan inget om sånt, bara hört att om man drömmer att man dör i en dröm ska helst vakna innan man ser sig dö.
Undrar om det är samma i detta och om då detta är ett bra eller dåligt omen?

Ja, jag undrar... jag undrar...

Cheers!!

Om Barn...


Kan rekomendera hela showen med Dylan Moran, "Monster" heter den.

Cheers!!

Dimmu Borgir´s Nya Singel...

 

Dimmu Borgir är ett band som allt som oftas brukar leverera bra musik så när dom nu meddelar att dom kommer släppa en singel blir jag glad och får genast nått att se fram i mot, dom är en av få band enligt mig som man kan köpa en skiva av och veta att det kommer svänga gott om den.
"Gateways" kommer singeln att heta och är en del av det nionde albumet som kommer släppas lite senare vid namn "Abrahadabra".
Singel kommer man kunna köpa via iTunes den 20 Augusti och albumet kommer släppas den 27 Augusti i Europa.
Två strålande saker att se fram i mot med andra ord.1. Xibir
2. Born Treacherous
3. Gateways
4. Chess With The Abyss
5. Dimmu Borgir
6. Ritualist
7. The Demiurge Molecule
8. A Jewel Traced Through Coal
9. Renewal
10. Endings And Continuations

Dimmu Borgir - The Mourning Palace (Album: Enthrone Darkness Triumphant)

Detta är nog en av mina favorit låtar med dom.

Cheers!!

Sabaton - Coat Of Arms - Track By Track...

 

Då var det äntligen dags för bloggens första track-by-track, skivan i fråga är Sabatons senaste verk "Coat Of Arms".

"Coat Of Arms":
Detta är skivans första spår som även börjar med en snygg synth slinga för att bygga upp stämningen för det som komma skall. Som vanligt hör man direkt vilken grupp det handlar om.

"Midway":
Följer snabbt upp första spåret och jag gillar röst effekten som sångaren väljer att använda där i början och som återkommer senare in i låten, låten har även en lagom slående refräng som sätter sig direkt.

"Uprising":
Alla har nog sett den grymmt coola videon till låten, låten är lika cool på skiva, detta är kanske även skivans starkaste spår, men jag har svårt att bestämma mig.
Gillar absolut hela låtens uppbyggnad rakt igenom.

"Screaming Eagles":
Här börjar det med ett dundrande tempo som behålls genom hela låten vilket är rätt skönt efter den lite mer lungna låten innan, intresset vaknar genast till liv igen.

"The Final Solution":
Åter igen dras tempot ner lite med en snygg synth slinga men ändå lyckas den bibehålla ett härligt gung genom låten, och i texten får vi ta del av en viktig del av historiken. Gillar också slingan vid 2:44 precis som det som kommer mot slutet.

"Aces In Exile":
Lite mer tempo visar sig svagt och gunget är så där typiskt som bara Sabaton lyckas med, dom har verkligen ett trademark i sin musik.

"Saboteurs":
Början inleds med härliga synthar som följs upp med härliga gittarslingor och låten drar igång och man vill bara sitta i soffan och njuta.

"Wehrmacht":
Textens historik tycker jag är väldigt spännande samt att dom lyckas binda in den med musiken gör det hela mycket snyggare och ger en helhets bild på nått sätt. Känns också som sångaren vågar experimentera med rösten även om det inte är mycket så lägger jag märke till det.

"White Death":
Här börjar det svänga direkt och jag får faktiskt lite gammal 80-tals känsla av gittarrena i början, sen svänger och rockar så klart låten vidare med ett behagligt tempo.

"Metal Ripper":
Denna låten skiljer sig från dom andra textmässigt då det är den enda utan krigs tema utan är en hyllning till hårdrocken i sig, det lite extra roliga är att dom använt texter från andra grupper och gjort sin egen, läser man så känner man igen en hel del av dessa så klart, Coolt.
Även det korta introt av gitarren känns igen, men sen är det Sabaton rakt igenom (mer eller mindre).

 
Sabaton - Metal Ripper

Och texten hittar du här.

Helheten på skivan får klart godkänt då som alltid Sabaton levererar det dom ska enligt mig, och det är mycket imponerande varje gång och kolla deras texter och vilka historiska slag eller liknande som dom ska ta upp.
Grabbarna måste ha järnkoll på detta, en annan sak som jag fann imponerade är att Joakim Brodén och Pär Sundström står för all musik och text genom hela skivan.
Vilket inte är så ovanligt men ändå känns det imponerande som sagt, och ännu än gång måste jag säga att Sabaton verkligen har ett trademark i sin musik som inte går att ta miste på.

För den som är sugen på ett exemplar rekommenderar jag CDON eller Ginza.

Cheers!!

Jon Nödtveidt...

 

Med några dagar så här i efterhand så tänkte jag hylla Jon Nödtveidt som var frontmannen i Dissection.
Det är nu hela 4år sedan han valde att lämna oss.

Dissection har alltid från den första dagen jag hörde dom då med skivan "Storm of the Light's Bane" även "The Somberlain" har så klart satt sina spår men aldrig på samma sätt, varit ett underbart band.
Det finns nog ingen grupp eller skiva som kan riktigt mäta sig med den genomtänkta skiva som faktiskt "Storm Of The Light´s Bane" är, hela skivan flyter liksom ihop och blir en helhet, och det är väldigt få band/grupper som lyckas med det.

Skulle vilja kalla Jon för ett geni, för den musik som han har legat bakom glöms aldrig bort, 1997 åkte han dit för medhjälp till mordet på Josef Ben Meddaour, han fick åtta års fängelse som senare ändrades till tio år.
2004 frisläpptes han och kunde där med återskapades Dissection och släppte sedan på Valborgsmässoafton 2006 sitt album "Reinkaos".

Innan detta släpper han även två ep vid namn "Maha Kali" och "Starless Aeon". 
Alla dom skivorna håller faktiskt måtten mycket väl, trotts många andra delade åsikter om detta så klart då folk kallat dessa album både för det ena och det andra.
Detta vart det allra sista som släpptes innan han den 13 Augusti 2006 tog livet av sig.
(I album väg)


 
   

 
Dissection - Where Dead Angels Lie

 
Dissection - Thorns Of Crimson Death

 
Dissection - Maha Kali

 Kommer aldrig glömma när jag gick ut och möttes av denna löpsedel och jag förstog att slutet för Dissection var här.

Kändes som han absolut hade mer att ge oss/mig musikaliskt men antar att hans val var det rätta, och vi kan ju nu bara hoppas på hans bror Emil Nödtveidt som spelar i bandet Deathstars. Kanske han kan bära fanan vidare?


Deathstars - Via The End (detta är också Emils hyllning till sin bror Jon.)

R.I.P Jon Nödtveidt - 1975 06 28 - 2006 08 13 R.I.P

Cheers!!

Jeffrey Dahmer...

 

Jeffrey Lionel Dahmer var en livstids fängelse dömd amerikansk seriemördare, nekrofil och kannibal.
Dahmer anses som en av USA:s värsta seriemördare genom tiderna då han våldtagit, mördat, skändat och/eller ätit av minst 15 personer, samtliga män, under en period på ca 13 år.

Så då undrar vi som vanligt hur det hela började?

Jeffrey föddes 1960 i Milwaukee, Wisconsin USA och var son till Lionel och Joyce Dahmer, allt var till synes normal och han var även ett ganska livligt barn som gillade att leka och busa.
Han vart dock mer och mer inbunden och asocial redan vid 10-års ålder och redan i tonåren började han cykla omkring i närområdet för att leta efter döda djur som han kunde ta med sig hem för att dissekera, och ännu en gång ser vi detta välbekanta mönster som faktis många av dessa mördare följer.
Vid ett tillfälle satte han också upp en död hunds huvud på en pinne, det var även under denna tid som han började upptäcka att han bara kände sexuell dragning till endast män.

Han hade inga speciella intressen även om han ansågs som snäll, skötsam och skötte skolan väl, trots att han ibland blev retad och slagen av andra elever på skolan i highschool.
När han började på på Ohio state university så hoppade han av efter ungefär en fjärdedel av tiden detta då mest på grund av att han fått av ett allt större alkoholberoende.
Han vart då intvingad av sin far i armen men vart efter ca 2år även utsparkad där i från, han började då jobba på ett sjukhus för att slippa träffa sin far efter ännu ett misslyckade, men även detta jobb lyckades han inte behålla på grund av sina problem.

Efter en flytt till Ohio och sitt fortsatta drickande blev han arresterad för fylla och förargelseväckande beteende, han flyttade senare till sin farmor där han bodde i ungefär 6 år, det var även här han började visa sina allt mer mörka sidor vilket visade sig i hans alltmer udda och märkliga beteende.
Vid ett tillfälle hittade farmodern en skyltdocka helt klädd i kvinnokläder i hans garderob, senare hittade hon även en magnumrevolver liggande gömd under hans säng och en fruktansvärd lukt spreds från källaren där Dahmer för sin far påstått att han dissekerat en ekorre för att sedan försöka lösa upp den med kemikalier.  
Samt att han hade blivit arresterad och dömd för blottande i två fall, i det senare då han masturberat inför två pojkar.

Endast en dag efter att han flyttat in i sin nya lägenhet efter att farmodern fått nog av sin sonsons märkliga beteenden så ertappas han med att sexuellt ofreda en 13-årig pojke vid namn Somsack Sinthasomphone, det blev en fällande dom vilket ledde till en dom på 5 års övervakning och 1 år i arbetsläger vilket han tilläts lämna 2 månader i förtid.

Så hur började dom första morden som skulle följas av fler?

Oftast hittade han sina offer på olika gaybarer och då var det allt från i 14 åriga pojkar till män på 36 år.
Han dödade dem först efter att han haft sex med dem, redan då hade hans mordbana startat tidigare 1978 (som senast) då han lurat med sig den 19-årige liftaren Steven Hicks hem till sin fars hus.
Hicks efter att de båda haft sex hade velat lämna huset hade Dahmer använt en skivstång för att slå ihjäl honom.
Dahmer styckade sedan kroppen, lindade in bitarna i plast och begravde dem i en skogsdunge bakom huset.
Under ett par år avhöll han sig från att begå flera mord och hade kort efter sin arme vistelse återvänt hem för att gräva upp delarna av Hicks kropp och slog sönder dem med en slägga och spred sen de små bitarna i skogen.
        
Det mord som kanske fick mest uppmärksamhet genom media var nog ändå det på den 14-årige Konerak Sinthasomphone, som hittats vandrande naken och blödande från ändtarmen samt var kraftig påverkan av droger.
Det var två kvinnor som slagit larm och polisen anläde till platsen samtidigt som en desperat Dahmer som hade jagat ifatt sitt offer och försökte slita pojken med sig.
Han menade på att Sinthasomphone var hans 19-årige pojkvän och att de två hade bråkat och druckit alkohol.
En av polismännen följde med Dahmer hem och där han lämnat över pojken i hans vård/våld och ingen kollade upp hans eventuella medverkan i brottsregistret även om han under den tiden fortfarande stod under övervakning för sexuellt ofredande av barn.
Senare samma kväll dödade Dahmer pojken och styckade delar av hans kropp, huvudet behöll han som en souvenir.

Dahmer fortsatte samma sommar att mörda omkring en person i veckan innan han slutligen avslöjades i juli samma år.

Så vad var det som fick han på fall efter dessa brott?

När polisen den 22 juli 1991 gjorde en razzia i Dahmers lägenhet (lgh 213 i Oxford Apartments) i Milwaukee efter ett tips från ett offer, Tracy Edwards, som kommit undan med några skärsår, fann man tre lemlästade kroppar utan armar, huvud och ben som höll på att lösas upp i 300 liter syra i Dahmers sovrum.
Man fann även fyra avhuggna huvuden i ett kylskåp, sju kranier, skelettdelar i hans garderob, en penis i en hummertina och en stor slaktkniv.
Polisen hittade ingen mat i hans kylskåp endast kryddor och mänskliga kroppsdelar.

Dahmer dömdes till 15 gånger livstids fängelse (total 957 år) för sina brott då dödsstraffet var avskaffat i delstaten Wisconsin, han dog efter han blivit svårt slagen av medfången Christopher Scarver då han städade fängelsets gym.
Han dog senare på väg till sjukhus.
Mordvapnet var en skivstång, samma typ av improviserat vapen Dahmer själv använt vid mordet på sitt förmodat första offer, Stephen Hicks.
Händelsen bidrog i hög grad till att fria vikter nu är förbjudna i fängelserna i Wisconsin.

Än idag räknas Jeffrey Dahmer som en av dom värsta seriemördare genom tiderna i USA och hans lägenhet har rivits på grund av de hemska brott som begåtts innanför dess väggar.

För er som vill ta reda mer om denna man så finns en del film/dokumäntärer:
The Trial of Jeffrey Dahmer, Serial Killers, The Most Ancient Taboo: Cannibalism, Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters.

För att yttligare försöka sätta mig/er in i hans huvud så avslutar jag med lite citat:

" … To relieve the minds of the parents… I mean, it's a small, very small thing, but I don't know what else I could do. At least I can do that… because I created this horror and it only makes sense that I do everything to put an end to it, a complete end to it …"

"It's just a nightmare, let's put it that way. It's been a nightmare for a long time, even before I was caught … for years now, obviously my mind has been filled with gruesome, horrible thoughts and ideas … a nightmare."

"I couldn’t find any meaning in my life when I was out there. I'm sure as hell not going to find it in here. This is the grand finale of a life poorly spent and the end result is just overwhelmingly depressing … it's just a sick, pathetic, wretched, miserable life story, that's all it is. How it can help anyone, I've no idea."

"I don't even know if I have the capacity for normal emotions or not because I haven't cried for a long time. You just stifle them for so long that maybe you lose them, partially at least. I don't know."

" … Like arrows, shooting through my mind from out of the blue …"

"I think in some way I wanted it to end, even if it meant my own destruction."

Cheers!!


Mina Videos...

 

Bullet Live @ Kungsträdgården 2010
(Ursäktar mina skakiga händer samt förflyttande under filmandet)

 

Alice Cooper Live @ Sonisphere 2010
(När han halshuggs på scenen, skulle kunna kapa den där handen på exakt samma sätt)

Egentligen filmade jag mer än detta men det var lite kortare snuttar, dock verkade inte Imperial State Electric videon vilja vara med trotts att jag kan se på den, men när jag ska fixa till den står det att den är skadad eller otillgänglig.
Det var ruskigt dåligt ljud på den dock efter som jag stod frontrow så man hör bara i princip ett konstant muller med lite gittar och sång då och då, men ändå hade det vara kul att kunna bjuda på den men nu går alltså inte detta.

Hoppas ändå att ni nöjer er med dessa två klipp.

Cheers!!

Tristania´s Nya Album...

 

Tristania - Year Of The Rat

Denna låt kommer finnas med på deras nya album "Rubicon" den 30 Augusti kommer den till Europa.1. Year Of The Rat
2. Protection
3. Patriot Games
4. The Passing
5. Exile
6. Sirens
7. The Emerald Piper (bonus track)
8. Vulture
9. Amnesia
10. Magical Fix
11. Illumination


Cheers!!

Love At First Bite...

 

Vet inte vad det är med mig egentligen, det är inte första gången jag drömmer som jag gör och det lite strax innan jag ska vakna eller i mellan läget, skumma saker, kan så klart inte gå in i detalj på vad drömmarna handlar om men dom handlar om ett möte som jag borde glömt för länge sedan faktiskt, men ändå så poppar detta upp lite då och då som sagt, och efter som detta är en dröm så händer mycket mer saker än i det verkliga mötet.
Man gör om saker så som dom skulle varit och länge och väl så man skulle blivit i hågkommen.
Dock vet jag inte vilken effekt jag hade på personen i fråga i verkligheten, lär aldrig få veta det heller, men jag hoppas att personen tänker på mig och vårt möte då och då.

Idag är det Måndag och det innebär att det snart blir tomt här hemma, men jag kommer kunna sysselsätta mig rätt bra då jag ska kolla upp en del grejor angående ett jobb jag fick tips om, hoppas att allt kan gå vägen nu vore sjukt skönt att få ett jobb så klart.

En underbar tid med Kevin har det varit så klart, och nu får man ställa om sig igen till "sitt vanliga" jag och lägga pappa rollen på hyllan ett tag.

Ska nog ta tag i video uppladdningen med som jag lovat er, ska fixa och dona lite med dom först är det tänkt.
Men dom kommer när dom kommer, sen har man ju en hel del annat man ska styra med som sagt både i och utanför bloggen, men jag kommer inte vara sysslolös precis som ni inte kommer vara det här så klart.

Kataklysm - Heaven's Venom, har du inte hört den än så kolla in den direkt, satan i gatan vad det svänger för den som är inne på dödsmetal alltså!!

Cheers!!

Sister Sin´s Nya Video...

Sister Sin - Sound Of The Underground

Basisten Benton Wiberg har nyligen hoppat av Sister Sin eftersom han inte kan resa.
Hans tillfälliga ersättare är Ricky från Babylon Bombs.

Sister Sin
 söker för närvarande en permanent ersättare till Wiberg.
Alla sökande måste:
* Ha live och studio vana
* Vara mellan 22 och 32 år
* Bo i Göteborg eller kunna flytta.
* Göra backupsång.
* Vara tillgänglig för turné

Bidragen kan skickas till: [email protected]
tillsammans med ett foto, länk till MySpace och helst en länk till ett videoklipp.

Cheers!!


Grimgoth´s Rockmerch Tävling - Resultatet...

 

Först vill jag tacka dom som deltog och det var faktiskt många som var med och tävlade och ALLA var jätteduktiga att svara rätt, inte ens skiljefrågan kunde avgöra det hela. (En del hade dock inte alla rätt men ni var duktiga ni med).

Så jag tog alla dom med alla rätt (inkl. skiljefrågan), skrev namnen på en lapp och stoppa i min JD Keps och skaka om och bad Kevin dra den lyckliga vinnaren.

Men innan vi avslöjar vem som vann kommer dom rätta svaren:

"All fearless servants" hör till:
I - Days Of North Winds
Album: Between Two Worlds 
 
"I see the sadness in their eyes" hör till:
Iced Earth - Melancholy (Holy Martyr)
Album: Something Wicked This Way Comes

"And don't you know you're breaking the law with the service you're giving" hör till: 
Iron Maiden - Charlotte The Harlot
Album: Iron Maiden 

"I want that woman and me to go" hör till: 
Quiet Riot - In A Rush
Album: Quiet Riot 

"Just one more chance, the horizontal dance" hör till: 
Motörhead - Under The Gun
Album: Kiss Of Death 

"It's a useless ploy" hör till: 
Pantera - Domination
Album: Cowboys From Hell 

"Engines are running our blood burns like oil" hör till: 
Sabaton - Hellrider
Album: Fist For Fight 

"This heavy weight mytique way out of your league I trust my vision in fire" hör till: 
Lordi - Get Heavy
Album: Get Heavy

"Taking till you've got no more to give" hör till:
Heaven & Hell - Eating The Cannibals
Album: The Devil You Know 
 
"We headed through the hard times" hör till
Crucified Barbara - Can't Handle Love
Album: 'Til Death Do Us Party 
 
Skiljefråga:
"Chapter after Chapter" hör till:
Infestdead - Christinsanity
Album: JesuSatan

Vinnaren!
 

Stort grattis Heyli till vinsten av en Disturbed t-shirt, den kommer så fort som möjligt efter adress skickande och annat.

Även så klart ett stort tack till er andra som var med och tävlade, kanske det blir ni nästa gång?
För givetviss ska vi försöka anordna fler tävlingar här på bloggen!

Sist men inte minst även ett stort tack till Rockmerch som var med och sponsrade denna tävling med.

 

Cheers!!

Darkness Be My Friend...

"I am a lonely man
Sorrow is my friend
Fall asleep as the dawn comes up
A ray of hope again
"
 

Vart tog det fina vädret vägen som vi haft hela veckan?
Idag regnar det och är mulet, så vad ska man hitta på då?
Det får vi allt se, det går ju att ha inne mys och bus också.
Skönt att man fått lite sol och värme för det är väl sista ryket innan den ankommande hösten?

Vi bägge har det och mår bra så klart.
Vet inte om det hänt så mycket spännande men dagarna har varit kanon och gått fort, det är redan Söndag och snart kommer Måndagen.

Kommer så klart ha en del att sysselsätta mig med tror jag men ändå kommer det nog bli lite tomt som vanligt efter Kevin, men som sagt ska jag försöka fokusera mig på annat.

Kommer nog då också ta tag i uppladdningen av mina videos så ni får njuta av dom så klart.

Sen är ju också den spännande tävlingen avslutad och jag vet att ni säkert väntar med spänning vem vinnaren är?
Jag har rättat alla svaren och det var tight, så det får allt bli lottning.
Men resultatet kommer så klart under dagen så kolla in igen.

Cheers!!

Alice Cooper Har Nålskräck...


Här berättar Alice Cooper om hur han sökte folk till sin nya show samt om sin nålskräck.
Det trodde man inte om skräckmästaren him self inte!!

Cheers!!

Sabaton Cruise 2010...

 

Nu kan vi äntligen presentera biljettsläpp för årets sista och coolaste kryssning på Östersjön!

För 23 timmar Silja Galaxy tillhör oss och vi kommer att fylla den med hårt gungande människor, bra band och massor av god mat och dryck.

Line-up:
Sabaton
Raubtier
Steelwing
Prey
Mary Fay

Fler band kommer att meddelas senare ...

Biljetter och annan information.

Cheers!!


A Soulless God...

 

Sista chansen nu för er som ännu inte varit med i min jätte roliga och unika tävling som är sponsrad av Rockmerch - Tävlingen avslutas den 15: Augusti 2010. (Imorgon).


Vilken dag det var igår, själv klarade jag mig från allt vad otur heter men det var lite värre för stackars Kevin.
På väg mot parken så ramla han på sin cyckel och skrapa knät lite lätt, sen i parken rammla han igen.
Väl hemma och senare på kvällen satt vi och kolla tv och ett glas som han drack ur stod framför han, då nös han så han slog i glaset.
Ja, det var sannerligen en otursdag för stackaren, men idag är vi glada och gör nya försök så klart.
Ingen mer otur nu tack.

Dagarna här har varit hur härliga som helst här måste jag säga, fint och varmt väder samt att jag lever ju upp lite extra när jag får ha min lilla solstråle här.

Sen är det mycket skoj med alla kommentarer man fått om allt man gjort här på bloggen osv. härligt att få så mycket berröm för korten t.ex och annat.
Ni är underbara mina kära läsare, keep it up.

Dagen tar vi som vanligt som den kommer med bus och mys, kvällen kommer nog tillbringas med lite mys och godis.

Inom kort kommer jag troligen lägga upp lite videos för att avsluta festligheterna i Stockholm samt att jag kommer sätta mig för att göra bloggens första track-by-track som ni minns, då är det skivan Sabaton - Coat Of Arms som gäller, sen kommer så klart mycket annat i mellan så ni kommer inte gå sysslolösa.

Cheers!!

Prologue...


"I am Grimgoth...
...And i do not want you to like me.
"

Cheers!!

Bröst Ger Dig Längre Liv...

 

Män som spanar in tjejers bröst lever längre och får bättre hälsa, enligt en ny studie.
Att klistra fast blicken vid en tjejs urringning kan ge dig en örfil på krogen.
Men det kan det kanske vara värt då man kan räkna med att leva i fyra till fem år extra, enligt en tysk studie som utförts vid tre sjukhus i Frankfurt, detta är också om man gör det hela regelbundet.

I undersökningen fick männen titta på bröst i 10 minuter om dagen, något som förbättrade deras hälsa lika mycket som om de konditionstränat i 30 minuter.
Och ska man tro forskarna så ska detta också leda till lägre blodtryck, lägre vilopuls och halverad risk för kärlsjukdomar.
Det är den sexuella upphetsningen som får hjärtat att slå snabbare och ökar blodcirkulationen enligt forskarna.

Det är ingen frågan om saken: Att stirra på bröst gör män friska!
(säger Karen Weatherby - studiens författare)

ÄNTLIGEN!!!
Nu har vi en ursäkt/anledning/kalla det vad du vill att titta på tjejers bröst, klagar dom hänvisar vi snabbt till denna studie.

Jag kallar det genialt!!

(Pamela Andersson hade alltså inget med detta inlägg att göra)

( . ) ( . )

Cheers!!

He's Back (The Man Behind The Mask)...

 

Detta är ett bra Fredagstema med tanke på att det är Fredag den 13:e idag men jag säger som Europe sjunger "I'm not superstitious!"

Ha det skoj nu i dimman.

Cheers!!

Sonisphere...II...

 

Blixtrar och dunder, magiska under. (Herreys inte Carola - intern skämt)
Så fortsatte dagen på Sonisphere i regnet, här hade jag nog sedan en tid valt att slänga på mig regnponchon för att kunna avnjuta ännu mer band och den faktiskt underbara tillvaron som var.


Dags för Alice Cooper, efter som jag inte sett honom förr var jag på helspänd för vad som skulle komma, hans show och låtval var lysande tycker jag även om jag inte kommer i håg alla låtar han körde, men jag vart aldrig besviken på honom.
Här kommer då korten...


När Alice Cooper kom in i denna vackra tröja slog mitt hårdrockande djurgårds hjärta en frivolt, det är också en äldre Djurgårds tröja han har så han lär haft den ett tag.
Faktumet att b.la gittarristen hade en landslags tröja på sig är väl "en helt annan sak" för er som ogilla denna tröja alltså? :D

Innan Iron Maiden så stog jag i publikhavet och snackade med 4 yngre grabbar bakom mig som var jäkligt trevliga, hoppas dom kollar in på bloggen nu som vi kom överens om.
Precis innan det började såg jag en kille som stog i jeans och linne genomsur och hyttrade, undrar hur han mådde dagarna efter?
Då jag inte gillar deras nya låtar från "The Final Fronter" skivan samt några av dom andra 2000-tals låtarna kom jag på mig själv stå och gäspa.
Men när dom braka loss med dom lite äldre låtarna vakna man till liv igen.
Maiden är ju ändå Maiden när allt kommer omkring.
Här är korten...


Eddie kommer in på scenen enligt gammal tradition, visade dessa kort för Kevin och han frågade då:- "Är det där den riktiga Eddie?" Svaret vart:- "Ja." sen följde en diskution om att han också ville följa med och se Eddie.
Ja så klart att vi ska försöka ordna det, har också försökt informera om att man måste stå en hel del och andra vikitiga saker. Ja, det löser sig nog.
Nu mer Eddie...


När djävulen kommer upp på scenen vet man att det är dags för "Number Of The Beast".Kändes som dom hade lite väl tight spelschema för det brukar vara lite mer mellansnack och annat på deras shower, lite synd.

Det var faktisk alla kort jag hade att bjuda på.
Så här i efterhand kanske det skulle varit kul att se någon låt med Mötley Crüe men då dom inte övertygat mig förr live så strunta jag i dom, och vad i helvete missade jag Iggy för?
Men han körde väl ändå inte "Punkrocker"? och gjorde han det vill jag inte veta.

Nu har jag några videos kvar som jag kanske bjuder på trotts bristen i ljudet och ev. bild.
Vill ni det??

Hoppas ni uppskatta detta nu.

Cheers!!

Exodus Nya Video...

 
Exodus - Downfall

(IMPORTANT: Viewers who are epileptic or prone to seizures are asked not to view this video due to its strobing effect.)

Cheers!!

Van Halen Återförenas...

 

Van Halen jobbar på ett nytt album som ska släppas nästa år och på den nya skivan återförenas bandet med David Lee Roth, som ingick i hårdrockbandets originalsättning från 1974 till 1985 och sjunger på hits som "Jump" och "Panama".
Men Roth greppade mikrofonen när Van Halen gjorde en framgångsrik comebackturné för några år sedan.

1985 lämnade han bandet för att göra solokarriär och genom åren har konfliktens vågor mellan David Lee Roth och övriga Van Halen-medlemmar gått höga.

Man får väl hoppas att det håller nu ett par år och framgången blir stor, satan så kult det vore att också få se dom live i denna setningen.

Cheers!!

Sonisphere...

ko

Då med dunder och brak var det äntligen dags för första anhalten kort från Sonisphere, alla vet redan att det regna och vart lerigt och gud vet vad.
Men vad gör det när man får vara bland ca 45.000 hårdrockare och avnjuta underbar musik?
Alla dessa hjältar som äntrade scenen!!!

Vi är ju också hjältar kan man tycka som trottsade detta väder och stog stolt upp utan en sur min in i det sista?
Nja, jag skulle vilja säga... "Vi är hårdrockare".

Med det sagt är det dags att visa och berätta om "Mitt Sonisphere".


Det började hemma innan med några öl som uppvärmning och efter jag plattat mitt hår så drog vi neråt stan och trängdes bland sjuk mycket folk i tunnelbanan.
Vi hamna i en park med en baguette som vi inhandlat på vägen och knäppte en öl.
När vi satt där kom dessa förbi och turist som man är så tog jag så klart kort.


Utanför väntade vi lite innan vi gick in för att halsa dom sista bärsen och sen var det bara att knalla in utan problem då vi redan hade band.
Gick fort och smidigt, sen vart det frontrow på Imperial State Electric och här följer korten från det.
Jag skrek också vid nått tillfälle "Jag älskar dig Nicke", men han hörde inte.
Mitt i folk vimmlet efter Imperial State Electric så träffade jag på lite folk från Norrköping och självklart ska kameran fram, senare träffade jag ännu mer men orka fota alla man känner så detta vart det enda.
Trevligt var det i alla fall.


Så var det dags för Anthrax som jag valde att se lätt på avstånd i regnet ett tag, tog inte så många kort där men här är dom som följer.


Efter som jag fortfarande svävade på små rosa moln efter Nickes show så var jag bara tvungen att gå fram och fota den här tjejen som jag såg i vimmlet, vill också ha sån där hatt som Nicke (eller hon).


I öltältet där vi satt hade dom sånna här tröjor som jag såg att dom hade en hel hög av längre bak, trotts tjat och tjat och åter tjat så fick jag aldrig någon tröja, planerade även att glida in bakvägen och sno en men då det var band kvar att se så ville jag inte riskera nått.


Inga ord behövs väl sägas om denna snygga hyllning till Dio va?


Så var det dags igen, och av ren tur så var jag nog i närheten då jag annars med all säkerhet hade missat dom annars, ja vi snackar Hammerfall.
Även här tog jag mig fram till Frontrow mest bara för att, Mr. Masa dör väl nu av förvåning?
Bäst var låtarna "Any Means Necessary" och "Heart On Fire" som dom började lira när jag var ute ur högen av folk.
Då sa jag för mig själv "Detta gör ni bara för att jävlas med mig!" sagt och gjort in frontrow igen.
Här kommer resten av bilderna.

Slayer valde jag efter Hammerfall att se lite på avstånd men det rocka lika bra där med och jag fick höra "Reign In Blood" så jag är nöjd.


Tillbaka i öltältet för att ladda på mer med energi och njuta lite extra av denna underbara upplevelse man hittills haft, var även här jag fick sms från Sanibo som undrade vart jag var, tyvärr dog hennes mobil så det vart inget möte. (Mitt plattade hår är inte så platt längre)
Mer bilder kommer i morgon får vi hoppas.

Vilka band det blir då får ni se, hoppas ni uppskatta detta nu.
(Var tvungen att dra i hop bilderna lite då dom stack utanför inläggsramen så ni inte undrar om korten ser konstiga ut)

Cheers!!

Circle II Circle´s Nya Platta...

 

Circle II Circle är ett band som legat varmt om hjärtat länge och jag har även tagit upp dom i bloggen förr, så nu när dom meddelar att ett nytt album vid namn "Consequence Of Power" kommer släppas den 10 September blir jag glad.För er som missat bandet tidigare så rekomenderar jag deras Myspace samt gruppen Savatage där sångaren Zak Stevens också sjunger och bägge grupperna kan man säga ligger nära varandra.

Cheers!!

Behemoth Nya Video...

Behemoth - Alas The Lord Is Upon Me

Detta är nya och cencurerade versionen av videon, och här under finns en länk till den ocenurerade. Behemoth “Alas, Lord Is Upon Me” (UNCENSORED)


Alltid lika härligt att få njuta av en video av denna grupp!!

Cheers!!

Murderdolls - Summertime Suicide...

 
Murderdolls - Summertime Suicide

"Summertime Suicide" är en låt som kommer ligga på det nya albumet "Women And Children Last".
Låter lovande tycker jag allt.

Cheers!!

Kungsträdgården...

 

När jag anlände till Stockholm vart jag uppmött på stationen av mitt sällskap, vi styrde då våra målmedvetna steg vidare inåt stan och Harry B. James, vi kom rätt bra tid då det inte var så mycket folk där.
Jag käkade samt att vi snacka en hel del och drack och som vanligt var det lite härligt där.

Efter ett tag hade det kommit mera folk och det började bli allt mer fullt, fick också byta ett par ord med ägaren för stället vilket var mycket givande måste jag säga, man har ju haft en del frågor kring stället och vart grejorna köpts osv.

Såg inga man kände igen eller liknande heller även om man ibland trodde det, som när jag tyckte att jag såg Sanibo glida förbi, var tvungen att skicka ett sms men det var inte hon.

Hur som helst så drog vi vidare till Kungsträdgården för att lösa in våra biljetter mot festivalbanden och sedan njuta av banden och öl, skicka lite sms och mötte upp några jag kände.


I horisonten så tyckte jag med se ett bekant ansikte och gick så klart fram för att hälsa.
Det var allas våran Lisa och det var ett spännande och kul möte.
Så här i efterhand kom jag på att jag glömde tacka henne personligen för vissa saker hon gjort men,men.
Visade också ett kort på Kevin som jag hade i plånboken, det bjuder jag på ;)
(Lånade kortet från hennes blogg för det jag tog ser vi ut som två förrymda mongon på)


Casablanca klev på scenen och efter som jag inte sett dom förr var det rätt kul att få se dom, var bättre än jag trodde och all heder åt den kvinnliga trummisen som röjde as hell med.
Nu följer mer kort på dom.En av dom härliga ölkylarna som fanns på plats, synd att jag inte fick ta med den hem.


Då var det sedan dags för Bullet att ta plats på scenen, och det är också ett sånt där band jag inte tidigare sett trotts att man kanske har haft chansen då och då.
Vart imponerad av deras drag som dom hade, dom gjorde mig inte besvikna.
Här följer korten på dom.
Det var alla korten från den kvällen, Crashdiet vänta vi ens inte på då jag hade haft min packning på ryggen ett bra tag där samt att vi hade andra planer för den kvällen.
Och detta var ju bara en förfest, dagen efter var det ju allt skulle ske med dunder och brak.

Bilderna kanske är i minsta laget men det var ju bra övning till Sonisphere korten som bör komma inom kort.
Videos och annat får se när jag lägger upp men det finns två på Bullet.
(Detta var bara ett litet urval av kort som ligger ute, men det får räcka)

Hoppas ni uppskatta detta nu!

Cheers!!

Take My Breath Away...

 

Då var det alltså dags igen för att berätta lite om mina samlingar som ännu en gång utökats här hemma, vill du kolla in dom tidigare så går det bra via bloggen så klart.


 
 
En Norrlands Guld Sejdel.


 
 

En Swedish Match och General keps.


 
 
   
Ett par General solglasögon.
 
General Cufflinks.

  
 
  
Sonisphere Festival prylar.

 

Den signarade Sabaton - Coat Of Arms

Det börjar bli svårt att få plats med alla grejor nu kan jag meddela men jag kommer inte sluta samla för det.

Cheers!!

Pure X...

 

Pure-X är/var ett Svenskt könsrock- och hårdrocksband från Borås.
Deras texter handlar mest om homosexualitet och sex.
Med andra ord, my kind of humor.

Och precis som The Kristet Utseende så gör dom det hela skrämmande bra!!
Bandet är känt för att ha gjort en del "covers" på kända hårdrockslåtar, här följer några av deras låtar.


Pure X - "Hår i Dajmen" (Holy Diver)


Pure X - "Jag vill ha röv" (I Wanna Rock)


Pure X - "666" (The Number of the Beast)


Pure X - Gurgla Pung (Ace of Spades)


Pure X - Nyfiken (Strangers in the Night)


Pure X - Byt kön på Tjörn (Run To The Hills)

Vilken vart din favorit?

Cheers!!

Little Behind...

I Söndags kom jag hem från Stockholm och festligheterna där, kan redan nu avslöja att jag har en del kort på Bullet i Kungsträdgården, samt ett video klipp med lite taskigt ljud som jag tänkte bjuda på.

Självklart kommer kort från Sonisphere upp och berättande om festivalen upp från min sida också, 142 kort vart det totalt där i från, samt Imperial State Electric filmning och 4 kortare klipp på annat.
Tyvärr blev det lite taskigt ljud på Imperial... också men är ni sugna på dessa klipp ändå så är det självklart att jag bjuder på dom med.
Får sätta mig och välja ut det bästa av det bästa så ska vi se vad jag kan bjuda på så klart.

Då Kevin kom till mig i Måndags så får vi se hur mycket tid det blir då jag även halv bråkar med datorn igen, men den som väntar...

Måste också säga att vad kul att så många redan hunnit med att vara med i tävlingen som startades igår, underbart att se att man lyckas knåpa i hop en rolig tävling även om det är ett tag kvar på den.

Sen ska man ju paralellt hinna med att hålla bloggen levande och flytande, ja vi får se vad vi hinner, troligen kanske jag hinner lite Kungsträdgården till morgondagen.

Idag får vi se vad vi ska hitta på men det blir i alla fall ut och röra på sig, ska bli spännande och se när vi ska hämta hans cyckel med, eller om den kommer hit, det är nämligen så att han nu har lärt sig att cyckla utan stödhjul, ska bli skoj och se.
Nalle leveransen får man också se när och hur den kommer att ske, han fick sova utan den i natt och saknar den, stackaren.

Nä nu känner jag mig för stressad för att kunna sitta här i lugn och ro.

Cheers!!

Kvinnor Och Deras Skor...

 

Japp, så här tror jag också att det är, eller hur tjejer?

För er som inte sett komediserien Black Books rekommenderar jag den också då Dylan Moran är med i den.

Cheers!!

Grimgoth´s Rockmerch Tävling...

 

Då var det äntligen dags för en härlig tävling på bloggen.
Att den sedan är spronsrad av självaste Rockmerch är bara extra kul så klart.

Det ni tävlar om:

Är en valfri T-shirt från Butiken!

Hur ni gör?
Ni säger vilken textrad som hör till vilken grupp/låt.

Svar:
Era svar samt Storlek/Artikel Nummer lämnas endas i detta inlägg.
(Glöm inte att bifoga mailadress så du kan bli kontaktad vid eventuell vinst)
(Markera alla frågorna i inlägget och tryck ctrl och c, för att sedan klista in i kommentarrutan trycker du ctrl och v)

Tävlingen avslutas den 15: Augusti 2010.
En vinnare.

Lycka till!!

Frågorna:
Textraden: "All fearless servants" hör till följade låt?

1. Iced Earth - Melancholy (Holy Martyr)
2. I - Days Of North Winds
3. Demonical - Suicide Throne

Textraden: "I see the sadness in their eyes" hör till följade låt?

1. Accept - Mistreated
2. Bullet - Leather Love
3. Iced Earth - Melancholy (Holy Martyr)

Textraden: "And don't you know you're breaking the law with the service you're giving" hör till följade låt?

1. Iron Maiden - Charlotte The Harlot
2. Death Angel - The Evil Incarnate
3. Iron Maiden - Iron Maiden

Textraden: "I want that woman and me to go" hör till följade låt?

1. Carcass - Empathological Necroticism
2. Quiet Riot - In A Rush
3. Quiet Riot - Dont Wanna Let You Go

Textraden: "Just one more chance, the horizontal dance" hör till följade låt?

1. Motörhead - Under The Gun
2. Bruce Dickinson - Meltdown
3. AC/DC - It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)

Textraden: "It's a useless ploy" hör till följade låt?

1. Pantera - Domination
2. Poisonblack - Down The Drain
3. Pantera - Walk

Textraden: "Engines are running our blood burns like oil" hör till följade låt?

1. D.A.D - No Fuel Left For The Pilgrims
2. Alice Cooper - Burning Our Bed
3. Sabaton - Hellrider

Textraden: "This heavy weight mytique way out of your league I trust my vision in fire" hör till följade låt?

1. Alice Cooper - Burning our bed
2. Lordi - Get Heavy
3. Midnight Oil - Beds Are Burning

Textraden: "Taking till you've got no more to give" hör till följade låt?

1. Agathodaimon - Les Posedes
2. Heaven & Hell - Eating The Cannibals
3. Toto Coelo - I Eat Cannibals

Textraden: "We headed through the hard times" hör till följade låt?

1. Crucified Barbara - Can't Handle Love
2. Barathrum - Witchmaster
3. Avantasia - Promised Land

Skiljefråga:
Textraden: "Chapter after Chapter" hör till följade låt?
1. Deicide - Believe The Lie
2. Infestdead - Christinsanity
3. Barathrum - The Blasphemer

Cheers!!

Vilken Är Grymmaste Trashmetalmaskoten?...

 
Metal, image och en cool maskot.
Nästan alla grymma hårdrocksband behöver en lättigenkännlig och blodig lekkamrat. 

Traditionell heavy metal har Iron Maidens odöde gubbe Eddie som oöverträffad ikon.
Men vilka figurer representerar thrash metal bäst och vilken är häftigast?

 Chaly the skeletal bat
Band: Overkill, USA.
Typ: Flygande dödskallefladdermus med laserögon.
Debut på omslag: 1984.

 Korgüll the exterminator
Band: Voivod, Kanada.
Typ: Oklart. Någon sorts krigare som ofta befinner sig i dystopiska rymdscenarion.
Debut på omslag: 1984.

 Martha Splatterhead
Band: The Accüsed, USA.
Typ: Galen mördarzombiekvinna.
Debut på omslag: 1986.

 Sargent D
Band: Stormtroopers Of Death, USA.
Typ: Storrökande zombiesoldat.
Debut på omslag: 1985

 Vic Rattlehead
Band: Megadeth, USA.
Typ: Propert klätt benrangel.
Debut på omslag: 1985.

För mig står det nog mellan Martha Splatterhead och Vic Rattlehead.
Så vilken tycker du är coolast av detta urval?  

Cheers!!

Eventet lyckat!!!...

"Ett enormt gensvar från en utmattad publik och en hyllning till sångaren Bruce Dickinson som fyllde år.

– Det var mäktigt att höra hur publiken började sjunga ”Ja må han leva” på en given signal."

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7585550.ab

Eventet lyckat!!! 

623 Attending på eventet på Facebook!!
Via bloggen.


Tack alla som ställde upp på detta!
Mer om detta samt mycket bilder och annat komemr så klart inom kort på bloggen. 

Cheers!!


Kamelot´s Nya Album...

 

Kamelot
 kommer att släppa ett nytt album vid namn "Poetry For The Poisoned" den 10 September i Europa och den 14 September i Nordamerika.1. The Great Pandemonium
2. If Tomorrow Came
3. Dear Editor
4. The Zodiac
5. Hunter's Season
6. House On A Hill
7. Necropolis
8. My Train Of Thoughts
9. Seal Of Woven Years
"Poetry For The Poisoned"
10. Pt. I - Incubus
11. Pt. II - So Long
12. Pt. III - All Is Over
13. Pt. IV - Dissection
14. Once Upon A TimeKamelot - March Of Mephisto (Album: Black Halo)

Cheers!!

Bästa Målgesten?...


När det gäller målgester i fotboll har man genom åren fått sett en hel del men denna måste nog vara den roligaste och oginella på länge!

Eller vad säger ni??

Cheers!!

Black 'N' Roll...


Black River är ett band som det svänger om rejält och dom har jag haft med förr i bloggen med deras senaste album.
Och jag får lite Danzig känsla över dom vilket inte är något fel i så klart!

Där med ett perfekt Fredagstema!!
(Lite tidigare än vanligt denna gång)

Skål så ses vi i dimman!!

Cheers!!

Vem Är Hon I Relkamen?...

 
 

Min fråga är enkel!?
Vad heter hon som är med i reklamen?
Personligen tror jag hon är svenk med ett ganska vanligt namn och kanske också varit med i Slitz 1990-1998?

Vem jag kommer inte på det!!
Så vad heter hon som är med i reklamen?

Tack på förhand!!

Cheers!!

Vem Ska Spela Gåtan I Ny Batman Film...

 

Spekulationerna har varit många angående vilka skådespelare som ska vara med i Christopher Nolans tredje Batman-film och ryktena har surrat ända sedan ”The Dark Knight” fortfarande gick på bio.
Vilka skådespelare ska vara med?
Vilka skurkar kommer att dyka upp i den nya filmen?

En sak verkar stå klar och det är att det inte verkar bli en ny Joker efter Heath Ledgers insats, manus är skrivet och också klart samt att filmens premiär planeras till 2012.
  
   

Joseph Gordon-Levitt,
Leonardo DiCaprio
och Tom Hardy fajtas om en roll i storfilmen som den grönklädde, pusslande boven Gåtan (The Riddler) enligt Comic Book Movies  

Megan Fox, Angelina Jolie, Cher och Kate Beckinsale har alla sagts vara potentiella gestaltare av Catwoman.
Shia LaBeouf, Johnny Depp och Eddie Murphy ska också ha varit aktuella för filmen.

Vilka skurkar vill du se i Batman 3?
Och vilka skådisar ska spela dem?

Diskutera!

Cheers!!

Sabaton - Coat Of Arms...

 
  

Då har dagens post trillat ner i brevlådan och du kan väl ana hur glad jag vart när jag öppnade brevet?
Som ni ser på bilderna låg där ett signerat X av Sabaton - Coat Of Arms.
Det är med andra ord dags för bloggens första Track-by-track, detta så klart så fort jag hinner, alltså nästa vecka!

Kolla in då igen!!
Stort tack så klart till Sabaton med!!

Cheers!!

In The Shadows...

 

Nu har man gått här hemma på sparlåga länge nog tycker jag utan några speciella händelser eller känslor, men nu äntligen börjar jag sakta vakna till, tror det hände igår när jag insåg att snart är det dags!
Satan så gott det ska bli.

Känns lite udda kanske att även få glida omkring och festa lite på bortaplan, men det kommer det absolut vara värt, med det sagt så är ni där ute i vimmlet och känner igen mig eller liknande så tveka inte att komma fram och snacka lite.

Det jag snackar om är så klart Kungsträdgråden samt Sonisphere. (Som planerna ser ut nu)

Vill också passa på att tacka alla fina råd och tips ang. inlägget "Help...".
Får se hur det blir man jag kommer iaf. göra ett försök även om det känns pirrigt och nervöst.

Alla som ska till Sonisphere får inte heller glömma "Fira Bruce Dickinson På Sonisphere...", finns ett event på Facebook också med samma namn, share and invite.

"Lets make it, don't waste it
Lets make it, come on and taste it
Lets make it, don't waste it
Lets make it, come on and taste it
"

Jag mår förövrigt bra och som sagt så börjar man bli laddad nu för det som komma skall, och jag har även bakom kulisserna jobbat på med bloggen med inlägg så man ligger bra till där med, dock kanske det inte kommer bli så mycket i helgen av förklarliga skäl men fram till dess beräknar jag att det ska flyta på i vanlig ordning i alla fall.

Finns inte så mycket mer att tillägga känns det som utan jag lämnar er så och jag vet inte om det vart nått intressant i detta inlägg alls, men men.

Jo, på Måndag planeras även en grym tävling dra igång här på bloggen, Självklart måste du vara med i den!!

Cheers!!

Blind Guardian - A Voice In The Dark Video...


Den helt nya videon från tyska powermetal bandet i fråga.
Underbar låt och video med så klart!!

Cheers!!

Fira Bruce Dickinson På Sonisphere...

 

Ni alla vet ju vem Bruce Dickinson är i Iron Maiden och att dom kommer till Sonisphere den 7 Augusti.
Det ni kanske inte visste är att han fyller 52år samma dag.
 
 
 

 

Så alla som ska dit kan väl försöka göra som så att när dom ska köra "Fear Of The Dark" för där kan det tänkas passa att köra "Happy Birthday" för att hylla allas våran rockidol!

Så i stället för att börja sjunga med i början av det lunga som vi brukar börjar vi alltså sjunga "Happy Birthday".

(Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday dear Bruce, Happy Birthday to you)
(hurray, hurray, hurray, hurray!!!) 

Det är inte mer än rätt!!

Ju mer vi är desto bättre och mer lyckat lär det bli med så klart!
(Förutsatt att dom inte själva uppmärksammar detta hela så klart)
(Sprid ordet)

Setlist:
1. Wickerman
2. Ghost Of The Navigator
3. Brighter Than A Thousand Suns
4. El Dorado
5. Paschendale
6. Benjamin Breeg
7. These Colours Don’t Run
8. Blood Brothers
9. Wildest Dreams
10. No More Lies
11. Brave New World
12. Fear Of The Dark <-------- HÄR SKA DET SKE!
13. Iron Maiden
 
- Encore
 
14. The Number Of The Beast
15. Hallowed Be Thy Name
16. Running Free
(Källa)

Nu har vi alltså chansen att ge tillbaka vår uppskattning för bandet och dess frontman framför allt!
Tycker vi ska ta den!!
Är du med eller????

Cheers!!

Help...

 

Med Sonisphere anstromande nu så är en tanke starkare, det är så att jag tänkte försöka mig på den välkända "The Grimgoth Look" som innebär att jag ska platta mitt hår och fixa till mig lite extra.
Kanske inte låter så svårt tycker du? 

Nä, det är det säkert inte heller, för den som kan.
Men vi tittar på lite fakta.
1. Jag är kille.
2. Har aldrig gjort detta i hela mitt liv.

Där med behöver jag tips och råd!!!

  

Vad bör man tänka på osv liksom?
Förutom att man ska ta det i etapper vad jag fattat det hela?
Bara några droppar efteråt, 1-5 har jag hört?

   

Hittills har jag så klart fått hjälp så nu behöver jag verkligen tips och råd inför detta.
Känner jag mig rätt så slutar det hela säkert med att jag tar allt hår på en gång och hela flaskan droppar liksom.
(Funkar det?)

Hjälp mig nu snälla tjejer där ute med tips och råd och andra som kan tänkas veta nått om detta.
(Ja du kan sluta skratta åt mig nu)

Tack på förhand!!

Cheers!!

Murderdolls Nya Platta...

 

Det återaktiverade Murderdolls kommer släppa ett album vid namn"Women And Children Last" den 31 Augusti.
Allt detta via bolaget Roadrunner Records.1. The World According To Revenge
2. Chapel Of Blood
3. Bored 'Til Death
4. Drug Me To Hell
5. Nowhere
6. Summertime Suicide
7. Death Valley Superstars
8. My Dark Place Alone
9. Blood Stained Valentine
10. Pieces Of You
11. Homicide Drive
12. Rock N Roll Is All I Got
13. Nothing's Gonna Be Alright
14, Whatever You Got, I'm Against It
15. Hello, Goodbye, Die
16. Motherfucker See, Motherfucker Do (bonus track)
17. The Funeral Ball (bonus track)
18. A Moment Of Violence (bonus track)

 

Murderdolls - Drug Me To Hell (trailer)

Ska bli intressant att får höra lite nytt från dom igen.

Cheers!!

The Social Network...

 

The Social Network är en film om grundarna i det sociala nätverket Facebook som vi alla säkert känner till och har ett konto på.

I en frustration av blogging och programmering som börjar i Mark Zuckerbergs studentrum börjar han arbeta på en ny idé som snart blir ett globalt socialt nätverk och en revolution i kommunikation efter enbart sex år och 500 miljoner vänner senare blir Mark Zuckerberg den yngsta miljardären i historien men som företagare leder framgången till både personliga och rättsliga komplikationer.


22 Oktober 2010 kommer den till Sverige.

Kan nog vara värd att se skulle jag tro, eller?

Cheers!!

Sabaton - Uprising...

Sabaton har idag premiär på videon till låten "Uprising".
Premiären skedde egentligen i Söndags men då i Polsk TV.

Denna video och låt gillar jag skarpt!

Cheers!!

Nya RoboCop Skrotas...

 

Man har planerat att göra en remake av dystopiska science-fiction-filmen Robocop från 1987, denna gång skulle det varit "The Wrestler”-regissören Darren Aronofsky som skulle gett filmen ny skepnad.
Men det ekonomiska kaoset på filmbolaget MGM har satt käppar i hjulet för projektet enligt Moviehole.net.
MGM
har dragits med enorma skulder och lades upp för försäljning förra året.

Även andra projekt som drabbats är nästa Bond-film och ”The Hobbit” samt filmatiseringen av Tolkiens ”Bilbo”.
Första förlusterna är dock just denna Robocop och där med lär också även Darren Aronofsky tappat intresset för projektet.

Vi får helt enkelt hålla till godo med de tre ”RoboCop”-filmer som redan finns, och kanske är det lika bra då uppföljarna och remakes ofta inte brukar bli så bra som orginalet.

Cheers!!       

Ghost Rider II...

 

Nicolas Cage kommer att återvända till bioduken som seriehjälten Ghost Rider för en uppföljare, detta har även funnits i planerna ett tag.
Dock har det varit lite osäkert om Nicolas Cage skulle reprisera sin roll som Johnny Blaze aka Ghost Rider, men i "Late Late Show With Craig Ferguson" så avslöjar stjärnan följande:- "Jag ska berätta en sak, vi kommer att göra två. Det kommer att bli en ny Ghost Rider".

Mark Neveldine och Brian Taylor som även ligger bakom filmen Crank kommer att regissera nya Ghost Rider och inspelningarna av filmen väntas starta i slutet av året.

Cheers!!      

Calling Down The Rain...

 

Det är en del bekymmer för dig och det är bättre att titta på och dra dina slutsatser på avstånd än om du satt brevid mig.
Sedan kan du säkert ställa frågan: "Visste han något mer djupgående?"
Men jag spionerar med mina ögon när du inte ser och ser saker du aldrig kommer att se.
Jag ser dem krypa upp på väggen medan dom stirrar på oss alla och blir rädd för vad jag vet och ser.
Dom tittar på dig och kliar sig i huvudet för att sedan viska ord i mitt öra om dig som får mig att le.

Du ska veta att trotts din maskerad så kommer du att bara vara en själ som är ensam i mängden, ingen vill ha dina tårar eller klagomål så det är lika bra att du behåller dom för dig själv.
Ljuset på scenen har alltid gett dig en falsk trygghet men jag vet att så fort ljuset slocknar sitter du där ensam i din missär din stackare.
Känns bra i ditt hjärta va?

Tänk att du fick känna dig så där varm och härlig i hjärtat, äntligen få utlopp för det du ville.
Men vad hände sen?
Ljuset slockna och där sitter du nu din stackare.

Du trodde att du var fri att möta livet som låg framför dig men i själva verket så vet vi alla att du sitter fast i dina bojor, och du får inte glömma dessa ord nu så du kan berätta om dom.
Bli varm i hjärtat igen det bjuder jag dig på.

Men vi alla vet vad som händer när ljusen släcks och du blir bara ynklig och gråter dig till sömns även om du aldrig skulle ha ryggrad nog att erkänna det för någon.

Vi ses snart och då ska jag titta dig i ögonen och le för att gå vidare.
För din ensamhet kommer alltid att finnas kvar hos dig som ett tomt eko som ingen lyssnar på.
Titta dig själv i spegeln och fråga dig själv utan att ljuga "Är du stolt för vem du är?"
Att ljuga för dig själv kommer bara straffa dig som du allt för väl vet om så var ärlig mot dig själv.

Du blir bara en psykopatisk lögnare som spelar allt högre till du inte klarar av mera.
Ibland undrar jag hur långt du är redo att gå?

Men du vet, jag vet...
"Varför lever du för?
Det gör ingenting om du dör!
"

Cheers!! 

Platoon...

 

Platoon har nog förmodligen alla sett eller alla fall hört talas om vid något tillfälle, och att Oliver Stone ligger bakom den också bör höra till allmänbildning enligt mig.
Filmen är fullproppad av kända namn och ansikten och efter som den är från 1986 är dom flesta faktiskt rätt unga vilket är lite roligt att se.
Filmen i sig är absolut inte rolig utan speglar det kända Vietnam kriget.

Skillnaden mellan denna och andra filmer med samma ämne är väl att den speglar lite mer det mörka delen och hur det faktiskt påverkade dom som var med i det.

Filmen i kort handlar om Chris Taylor (Charlie Sheen) som är en ung amerikan som har övergett ett privilegierat liv vid ett universitet för att ta värvning i infanteriet, volontärarbete för strid tullen i Vietnam.
Vid ankomsten ser han döda soldater i liksäckar de lastas ombord på sitt plan, han ser också avgående soldater med den bekanta "thousand-yard stare".

Taylor och flera andra ersättare har tilldelats Bravo Company 25, Infanteridivisionen, "någonstans nära den kambodjanska gränsen" där dom slits ner av ansträngande arbete och levnadsförhållanden, hans entusiasm för kriget avtar snabbt och han utvecklar även en beundran för de mer erfarna soldaterna, trots sin ovilja att utvidga sin vänskap.

Man får heller inte glömma dom två klassiska pluton ledarna Elias och Barnes med respektive platon som leds fram igenom djugeln.

Vi bjuds genom filmen på en hel del starka scener och scenarier så klart, och det är nästan svårt att minnas alla och berätta om dom.
I stället låter jag nog lite bilder från filmen tala sitt tydliga språk.

 
 
 
   

 
 

"Sgt. Barnes: Man, I don't need this shit! I am reality!"

"Bunny: Holy shit, d'you see that fuckin' head come apart, man?"

"Sgt. Elias: I love this place at night. The stars... there's no right or wrong in them. They're just there."

"Sgt. Barnes: You all take a good look at this lump of shit. Remember what it looks like. You fuck up in a firefight... and I goddamn guarantee you a trip out of the bush - in a body bag! Out here, assholes, you keep your shit wired tight at all times! And that goes for you, shit-for-brains. You don't sleep on no fuckin' ambush! And the next sum'bitch I catch coppin Z's in the bush, I'm personally gonna take an interest in seein' him suffer. I shit you not. Doc, tag him and bag him!"

"Sgt. Barnes: Shut up! Shut up and take the pain! Take the pain!"

"Chris Taylor: Somebody once wrote: "Hell is the impossibility of reason." That's what this place feels like. Hell."

"Sgt. Barnes: What's the matter boy? He ain't gonna bite you. That's a good gook; good and dead."

"Sgt. Barnes: Death? What you all know about death?"

Se den om du inte sett den, Se den igen om du sett den, jag lovar du blir inte besviken!

Cheers!!

RSS 2.0 Feedburner Blogflux RSS Subscribe

Pokerstars


Pokerstars


Pokerstars VIP Sida


The Crash - Norrköpings Hårdrocksförening.


Festivalphoto.

Metal Mansion - A social network by metalheads for metalheads.


Rockmässan.se


Discshop.se - DVD, Blu-ray, Film, Spel, Musik-DVD, Godis, Posters & Prylar


inkClub - Bläckpatroner l Bläckpatroner, toner & fotopapper.

Translate My Blog
Thanks!! Crucified Barbara Sabaton Lions Share Decadence Twins Crew Nightrage Sister Sin Fatal Smile
Black Barrel Smoke
Mia Klose
Godhate
Jungle Rot
The Generals

Till Sheriilyn