src="https://static.blogg.se/public/js/script_blogg.js">
Min Banner

En Annan Variant En Mindre Variant Bloglovin Ikon

Ted Bundy...

 

Theodore Robert "Ted" Bundy
(född Theodore Robert Cowell) var en amerikansk seriemördare aktiv mellan 1973 och 1978.
Efter mer än ett decennium av förnekelse erkände han till slut över 30 mord, men det verkliga antalet har förblivit okänt, den allmänna uppskattningen sträcker sig till 35 mord och andra siffror varierar mellan 26 till 100.
Det typiska tillvägagångssätt var att offren oftast slogs ner med en påk och sedan vart strypta till döds även våldtäkt och nekrofili utövades ofta på offren.

Hur började det hela då?

Bundy adopterades efter att hans moder fött honom, och hans fader var okänt även om modern själv påstog att hon blivit förförd av en krigsveteran vid namn Jack Worthington, något som hans morföräldrar inte trodde på utan misstänkte hennes våldsamma far Samuel Cowell.
Morföräldrarna sa han var deras son och att hans riktiga mamma i själva verket var hans storasyster allt för att undvika att han skulle få en social stämpel.
Under hans uppväxt trodde han så klart att så var fallet och lär även ha avgudat sin morfar även om han hade ett våldsamma temperament och ständiga vredesutbrott.

Efter en flytt till Tacoma, Washington som skedde med hans mamma till några släktingar så träffade hans mamma en man vid namn Johnny Culpepper Bundy som hon senare gifte sig med och senare fick han fyra syskon som han ofta satt barnvakt åt, trotts att Johnny försökte få kontakt med Ted genom utflykter och andra far och son-aktiviteter så föraktade han honom samt resten av Bundy släktet och gjorde även klart för han att han trivdes bäst själv.

Ted var en mycket begåvad elev under tiden på Woodrow Wilson High School och han ansågs överbegåvad med ett IQ på 124, under gymnasieåren och tidiga högskoleåren var Bundy mycket blyg och inåtvänd något som han själv senare förklarar med att han var oförmögen att förstå socialt samspel vilket bromsade hans sociala utveckling.
Under åren så lyckades han lära sig att låssas att vara socialt aktiv men egentligen hade han ingen som helst känsla hur man kommer överens med folk.

Redan som tonåring besökte han olika bibliotek efter detektivtidningar och kriminalböcker, mest fokuserad på det som beskrev sexuellt våld och de som visade bilder av döda människor och våldtäkter, då hade han också tagit ett steg närmare sin kriminella framtid då han var en kleptoman och snattare.

Efter lite mer flyttar samt små jobb och studier så inledde han ett förhållande med "Stephanie Brooks" (en pseudonym) som efter en flytt till Kalifornien avslutades pga hans omogenhet och brist på ambition.
Efter depression på grund av separationen så bestämmer han sig för att besöka sitt barndomshem i Burlington där det även sägs att han får reda om sanningen om vem hans riktiga far är, oklart hur denna upptäckt påverkade honom emotionellt, så började han efter det visa ett större förakt för Johnny Bundy, upptäckten gjorde Bundy mer dominant och målinriktad.

Många "Bundyexperter" tror att Bundy begick sitt första mord som tonåring.
Ann Marie Burr, en åttaårig flicka från Tacoma, försvann från sitt rum en sommarnatt 1961, då var Bundy 14 år, ett mord som han alltid förnekat.
Han påstår själv att han gjorde sitt första kidnappningsförsök år 1969 och antydde att hans första mord ägt rum någon gång 1972, dock säger en psykiater som lär ha intervjuat han att han mördade två kvinnor medan han var med familjen i Philadelphia 1969.
Man kan dock konstatera att hans tidigaste mord begicks 1974, han var då 27 år.

Och här följer en hel del mord kan man säga eller försök, ofta var det yngre tjejer som han lurade med sin gipsade arm och bad dom om hjälp med att bära in saker i hans gula Volkswagenbubbla.
14 juli 1974 kulminerade hans mordraseri då han mitt på ljusa dagen kidnappade Janice Ott och Denise Naslund från Lake Sammamish State Park i Issaquah, Washington.

Vad var det så som efter en lång tid fick honom på fall?

Efter att ha vägrat stanna i en poliskontroll så stoppas han och bilden genomsöks och då hittas två skidmasker en som var gjord av strumpbyxor, kofot, handbojor, soppåsar, en isklyvare och andra föremål som polisen trodde var inbrottsverktyg.
Bundy påstår under förhör att masken är för skidåkning och hade hittat handbojorna i en container, Jerry Thompson som var kriminalinspektör lyckas dock förknippa Bundys Volkswagen med utredningen om kidnappningen av DaRonch och de andra försvunna flickorna och genomsöker där efter hans lägenhet då man hittar bland annat en broschyr över olika skidområden i Colorado som dessutom innehåller vissa markeringar på platser där två av hans offer försvunnit, Caryn Campbell och Debby Kent.
Efter vittnesidentifiering och en veckas rättegång, den 1 mars 1976, fälldes Bundy för kidnappningen av Carol DaRonch och dömdes till 15 år i Utah State Prison.

Under sin tid i fängelse så lyckades han också fly vid flertal tillfällen för att bara vara ute i det fria en kortare tid men även längre tid var han ute och kunde där med begå yttligare mord, det sista offret vart Kimberly Leach som vid tillfället var bara 12 år.
Efter att ha stulit en bil och ger han sig ut på vägarna igen så den 15 februari 1978 strax efter 13:00 stoppades Bundy av poliskonstapel David Lee och blir övermannad efter ett visst tumult, och när han greps lär han ha sagt: "Jag önskar att du hade dödat mig".

Klockan 07:06 lokal tid den 24 Januari 1989 avrättades Ted Bundy i elektriska stolen i Florida State Prison i Starke, Florida.

För er som vill ta reda mer om denna man så finns en del film:
The Deliberate Stranger, Ted Bundy, The Stranger Beside Me (2003), The Stranger Beside Me (1995), Bundy: An American Icon.

Även låten "Murder Dividead" med gruppen Edge Of Sanity handlar om denna man och i låten finns samplingar från filmen Ted Bundy.

Som avslutning väljer jag lite citat från just den filmen:

"I don't wanna die, I'm not gonna lie to you. I admit that. And I'm not asking for clemency, I'm not asking for forgiveness. I'm not asking for sympathy. I know they're gonna kill me sooner or later... you don't need to worry about that, but... there's a lot of crimes I can solve, if the state can just see fit to let me live for two or three years longer, I mean... Look, I know I'm not like other people, I know I can't... feel sympathy for other people. But I'm still human"

"And then I cut her head off with a hack saw and I took it home with me"

"I mean there's so much more to me than this guy that goes around doin' those crazy things... So much more."

Cheers!!

Kommentarer
Postat av: Clementina

Nä, jag är rädd för honom.

2010-06-17 @ 14:49:21
Postat av: anake

Otäck snubbe!

2010-06-17 @ 19:32:47
Postat av: Grimgoth

Clementina:

Tur han är död då.anake:

Jo kan man säga.

2010-06-17 @ 19:34:40
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: SANIBO

sv: klart dom har sett bättre tider! men tycker fortfarande att dom gör ett grymt jobb fast jag inte har sett dom förut. det är väl kanske därför också, dom flesta som har sett dom förut tycker att dom var bättre då ;)

2010-06-17 @ 20:15:27
URL: http://ssanibo.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Trevlig prick den där Ted!sv: Haha tackar, skam den som ger sig! :)

2010-06-17 @ 20:26:46
URL: http://fuckery.blogg.se/
Postat av: SANIBO

sv: precis ;) det får inte glömmas heller. men trots det, precis, dom är grymma ändå!

2010-06-17 @ 20:30:58
URL: http://ssanibo.blogg.se/
Postat av: Reckless Life

sv: Haha med gubbar menar jag 40 och över, men oftast är det 50åringar.. hahaha.vet inte hur blåmärket kom till faktiskt.. måste vart på någon konsert :S

2010-06-17 @ 22:26:43
URL: http://recklesslife.blogg.se/
Postat av: Reckless Life

sv: Haha hur gammal är du då? beror ju helt på hur fräsch personen är också.. finns ju gubbar som Tom Keifer tex som e jävligt nice liksom! hehe

2010-06-17 @ 22:45:01
URL: http://recklesslife.blogg.se/
Postat av: Stefan

Bra skrivet. Det var en riktig otäcking den där Bundy. Schysst med filmtipsen också!

2010-06-18 @ 17:17:02
URL: http://www.rysarnytt.se
Postat av: ROCKAHOLIC"

sv; ja vi får väl se och hoppas på att skivan kommer bli lika awesome som resten av dom!

svv; och yees det kommer ställas lite frågor senare i din frågestund! ;)

2010-06-18 @ 18:56:50
URL: http://rockaholiic.blogg.se/
Postat av: Den Lekande Människan

Läbbig snubbe. Tacka vet jag Al Bundy :)

2010-06-19 @ 00:52:20
URL: http://www.denlekandemanniskan.com
Postat av: Nocturnia

Scary! Hade planer på att börja med en ny kategori om mördare, men här är man tydligen lite efter :P haha ^^

2010-06-20 @ 00:55:08
URL: http://nocturnia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pokerstars


Pokerstars


Pokerstars VIP Sida


The Crash - Norrköpings Hårdrocksförening.


Festivalphoto.

Metal Mansion - A social network by metalheads for metalheads.


Rockmässan.se


Discshop.se - DVD, Blu-ray, Film, Spel, Musik-DVD, Godis, Posters & Prylar


inkClub - Bläckpatroner l Bläckpatroner, toner & fotopapper.

Translate My Blog
Thanks!! Crucified Barbara Sabaton Lions Share Decadence Twins Crew Nightrage Sister Sin Fatal Smile
Black Barrel Smoke
Mia Klose
Godhate
Jungle Rot
The Generals

Till Sheriilyn