Hetare Pizzor Med Rund Låda...
Trött på kall hämtpizza?
Räddningen kan vara här.
Här är lådan som påstås hålla din pizza varm hela vägen hem.
Under en resa i Sri Lanka upptäckte Mika Pulli det märkliga.
Efter en halvtimme var hans bortglömda pizzabit fortfarande varm.
Det måste vara lådan, tänkte han.
Nu har den runda pizzalådan kommit till Sverige!
Två pizzor lämnar ugnen samtidigt och pizzabagaren Isa Akan i Stockholm lägger dem i varsin låda.
Den ena är fyrkantig och gjord av wellpapp, den andra är rund och tillverkad av vit skumplast.
Men efter bara ett par minuter märks skillnaden, i den traditionella papplådan visar termometern 64 grader – i den runda står den på 71.
Efter en kvart testas det igen och resultatet är entydigt.
Den runda låda håller undan och vinner över pappkartongen med 39–33.
Entreprenörerna Mika Pulli och hans bror Tony Haanpää har fört lösningen på ett av vår moderna tids största problem till Sverige och de ser fler fördelar än värmen.
Lådorna är klimatvänliga, ser snyggare ut och tar mindre plats när slängs.
Dessutom slipper man vika dem innan de används, säger Tony Haanpää.
Fan va bra och coolt!
Undrar när denna kommer tas i bruk här hemma i Norrköping?
Visst verkar detta bra??
Cheers!!
- fantastico !
eller så lagar man mat hemma i köket, oftast nyttigare och billigare för båda stora och små, särskilt de små behöver äta nyttigt så att de växer och mår bra.
Smart idé - men det tar nog tid innan det får fäste i sverige, om det någonsin får det. Vi håller tummarna för förändring! Inte för att min pizza brukar hinna kallna från pizzerian och hem - men ändå=)
Hmm, känns som att det är risk för att pizzan blir lite degig om kartongen är för tät men det tål att testas...
Välkommen in å tävla hos mig om du har lust...
Ser man på! Var i Stockholm har den här snubben sin verksamhet? Vore kul att spana in kartongerna på riktigt.
Grymt-enda nackdelen är väl att detta inlägg gör mig pizzasugen:)
Coolt - en sån där grej man nästan blir arg på att man inte tänkt på själv tidigare. Antar att det är lite meckigare att göra en rund låda, men med "dagens teknik" borde det väl inte vara något större problem =)