src="https://static.blogg.se/public/js/script_blogg.js">
Min Banner

En Annan Variant En Mindre Variant Bloglovin Ikon

Jack The Ripper...

 

När jag säger Jack The Ripper (Jack Uppskäraren) så vet nog alla av er vem jag snackar om?
Hur som helst känner jag att historien om han måste berättas samt att det blir en perfekt uppföljare till den förra "Smiling Like A Killer".

Han var en eller troligtvis flera (enligt en teori) seriemördare som mellan augusti och november 1888 mördade ett antal kvinnor som nattetid som försörjde sig på prostitution i East End, London. Polisen löste aldrig officiellt fallen och antalet offer som Jack Uppskäraren mördade är okänt.
Och i med detta så blir hans identitet en klassisk mordgåta genom alla tider, det enda man med säkerhet vet om honom är att det var en mansperson enligt vittnen, klädd i skärmmössa och sjömansrock. 
(Inspirerades "I Know What You Did Last Summer" och dess uppföljare "I Still  Know What You Did Last Summer" samt "I'll Always Know What You Did Last Summer" av detta?)

Det misstänks också att han lär ha haft kunskaper i anatomi, även om det antagligen varit tillräckligt med de handlag som exempelvis en slaktare eller en styckare på slakteri är i besittning av.

Nutida spekulationer om vem han kan tänkas vara stannar vid just spekulationer.
Läser man igenom interna polisrapporter som kom fram mycket senare så kände man aldrig till mördarens identitet vilket också erkändes öppet av Scotland Yard.

Morden utfördes på ett mycket kallblodigt sätt ofta på platser där det fanns folk alldeles i närheten, tillvägagångssättet var att skära av strupen mycket djupt och sedan skända kropparna genom att öppna buken och skära ut inre organ. 
Vid vissa tillfällen så tog han med sig delar från mordplatsen, i två av fallen var livmodern borttagen tillsammans med en del andra organ.
Det förekommer även en del teorier om att offren först hade strypts eller kvävts eftersom offren förefaller att ha tagits med överraskning och ganska lite blod fanns på mordplatsen. 

En hel del misstänka fanns det så klart under denna tid och här följer en liten lista på namnen:
The Lodger - en oidentifierad sinnessjuk person boende i ett av de otaliga härbärgena i East End.
Som enligt teorin som lanserades av Dr. L. Forbes Winslow visade sig att han använde sig av ledtrådar som han fått ett år efter det att morden upphörde och i övrigt hittat på historien. 

Montague John Druitt - en juridikstuderande och lärare som blev sinnessjuk och begick självmord i december 1889. Druitt är inte sannolik som Jack Uppskäraren eftersom han inte på något sätt kunde knytas till något av morden annat än genom rena indicier.

Michael Ostrog - en bedragare och professionell tjuv (av ryskt- eller polskt-judiskt ursprung) med minst tjugo olika alias, expert på att lura till sig pengar av godtrogna människor under förevändning att han var en rysk adelsman i exil. Ibland utgav han sig för att vara före detta kirurg i den ryska armén.

Dr. Stanley - Leonard Matters som publicerade en bok där han säger sig ha närvarat vid en "Dr. Stanleys" dödsbädd i Buenos Aires då Stanley erkände att han var Jack Uppskäraren.

Severin Antoniovitj Klosowski - en polsk läkare och frisör som giftmördade sina tre engelska fruar. Han dömdes för dessa mord och avrättades genom hängning i fängelset i Wandsworth sjunde april 1903.

Och så här fortsätter listan i många flera namn och teorier.

I boken "The Complete Jack The Ripper" av engelsmannen Donald Rumbelow som anses vara en av de främsta kännarna av Jack Uppskäraren eliminerar han ett stort antal teorier och förslag på gärningsmän.
Men denna är också bara en av många böcker och tidskrifter som gjort genom åren så klart.

Givetviss finns denna man relaterad i musikens värld med grupper som: LL Cool J, The Horrors, Nationalteatern, Morrissey, Screaming Lord Sutch, Motörhead, Judas Priest, Thin Lizzy, Link Wray, Nick Cave, Iced Earth, The White Stripes, Les Sentiers Conflictuels, Macabre, Falconer, Buckethead, Morrissey, My Chemical Romance, Backyard Babies och Cornelis Vreeswijk.

Inom filmens värld gäller dessa filmer:
The Lodger, Jack The Ripper, En studie i skräck, Jack The Ripper, The Ripper, From Hell och The Lodger.  

Cheers!!

Kommentarer
Postat av: fredrik

Hey, det var ju nån kvinligg författare som la ut hur mycket pengar som helst för att språra DNA och man kom fram till vem mördaren var. Vem kvinnan var har jag glömt, åldern du vet. 8) Men det var nån med anknytning till monarkin och adeln.Nationalteaterns Jack the ripper är fenomenal! Och Cornelis.Metalripparna man älskar är The ripper av priest och alla coverversionerna av den. Iced Earths version är jävligt bra!SkåL!

2010-10-17 @ 13:04:12
URL: http://fredrik-d.blogspot.com/
Postat av: Ida

Ohja!

2010-10-17 @ 15:24:52
URL: http://drinkitup.blogg.se/
Postat av: Clementina

Läskig historia det där.

2010-10-17 @ 15:54:09
Postat av: Annely

SV: Ohja, i musikväg skulle jag nästan våga mig på att säga att Dissection är bland det bästa som hänt! R.I.P, Jon.Haha, jaså. Nämen vi skyller på att jag är en tvättäkta Norrlänning som mekar i bilar med en prilla under läppen! ;D (Nej, bilar kan jag ju iofs inget om, haha)Och det var så lite så, tack själv för länkningen ännu en gång :D Ha det!

2010-10-17 @ 18:17:18
URL: http://ereshkigal.bloggplatsen.se
Postat av: Art By Tina

Fascinerande - jag skulle vilja se musikalen om honom på broadway.

2010-10-18 @ 13:03:39
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Grodan

sv: tack :)Oh! Wolverine är riktigt bra!

2010-10-18 @ 14:42:50
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: CrimsonAnna

From Hell är en otrolig läcker film-jag må vara hetero men Heather Graham är lika snygg som Johnny Depp i den filmen.

2010-10-18 @ 16:14:18
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: maria

Ännu ett spännande inslag:-). From Hell e ju himla bra.Ett läskigt stycke historia.,Kram Syster2010-10-18 @ 22:51:12
Postat av: Mary Raven

Dessa inlägg uppskattas som vanligt! ;-)

2010-10-18 @ 23:18:34
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Den Lekande Människan

Min kompis var tvungen att - mycket blek om nosen - gå ut från London Dungeon när vi tittade i Jack the Ripper-rummet :D

2010-10-19 @ 00:45:50
URL: http://www.denlekandemanniskan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pokerstars


Pokerstars


Pokerstars VIP Sida


The Crash - Norrköpings Hårdrocksförening.


Festivalphoto.

Metal Mansion - A social network by metalheads for metalheads.


Rockmässan.se


Discshop.se - DVD, Blu-ray, Film, Spel, Musik-DVD, Godis, Posters & Prylar


inkClub - Bläckpatroner l Bläckpatroner, toner & fotopapper.

Translate My Blog
Thanks!! Crucified Barbara Sabaton Lions Share Decadence Twins Crew Nightrage Sister Sin Fatal Smile
Black Barrel Smoke
Mia Klose
Godhate
Jungle Rot
The Generals

Till Sheriilyn